A Milli Futbol Takımı, 2026 FIFA Dünya Kupası D Grubu ilk maçında yarın Kanada'da Avustralya ile karşılaşacak. Teknik direktör Vincenzo Montella, Arda Güler, Hakan Çalhanoğlu ve Kenan Yıldız'ın şu anda 100 dakikayı çıkarabilecek durumda olmadığını belirterek, kafasında bazı soru işaretleri olduğunu itiraf etti. Montella, bu üç yıldız oyuncunun fiziksel durumunun süre sınırlaması gerektirebileceğini, bu nedenle alternatif planlar üzerinde çalıştığını açıkladı.
Montella'dan şok açıklama: Fiziksel yetersizlikler
Teknik direktör Vincenzo Montella, düzenlediği basın toplantısında önemli açıklamalarda bulundu. İtalyan çalıştırıcı, "Arda, Hakan ve Kenan'la şu anda 100 dakikayı çıkarabileceklerini düşünmüyorum. Bununla alakalı kafamda bazı soru işaretleri var" ifadelerini kullandı. Montella, sakatlık geçmişi ve maç ritmi eksikliği nedeniyle bu oyuncuları tam sahada kullanmakta tereddüt ettiğini kaydetti.
A Milli Takım, D Grubu'nda Avustralya'nın yanı sıra Suudi Arabistan ve Çin ile mücadele edecek. Gruptan çıkabilmek için Avustralya maçı kritik öneme sahip. Montella, "Avustralya güçlü bir takım. Ancak biz de kalitemizi sahaya yansıtmalıyız. Eksiklerimize rağmen kazanmak için elimizden geleni yapacağız" dedi.
Arda, Hakan ve Kenan'ın durumu ne?
Arda Güler, Real Madrid'de sınırlı süre alırken, Hakan Çalhanoğlu da Inter'de yoğun bir sezon geçirdi. Kenan Yıldız ise Juventus'ta ilk 11'e girmekte zorlanıyor. Montella, bu oyuncuların taktiksel katkısına güvendiğini ancak fiziksel dayanıklılıklarının şüpheli olduğunu belirtti. "Onları sahada ne kadar süre tutacağım, maçın gidişine bağlı. Ama hazırlıklı olmalıyız" diye ekledi.
Milli takım, Kanada'nın Toronto şehrinde oynanacak maç için son hazırlıklarını tamamladı. Sakat oyuncu bulunmayan kadroda, Montella'nın sürpriz bir 11 tercih edebileceği konuşuluyor. İlk 11'de İrfan Can Kahveci ve Orkun Kökçü'nün yer alması bekleniyor.
Bu açıklamalar, taraftarlar arasında endişe yaratırken, teknik direktörün takıma güveni tam. "Hedefimiz gruptan çıkmak. İlk maçta iyi bir sonuç alırsak, moral üstünlüğü bize geçer" dedi. Maç, yarın TSİ 15.00'te başlayacak ve TRT 1'den canlı yayınlanacak.