TH TercihHaber
Telegram
SON DAKİKA
Gündem

Meteoroloji uyardı: Sağanak ve dolu birçok ili vurdu, hayat felç oldu

✍️ TercihHaber 📖 2 dk okuma
Meteoroloji uyardı: Sağanak ve dolu birçok ili vurdu, hayat felç oldu

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün önceden yaptığı uyarıların ardından bugün Türkiye’nin batı kesimlerinde etkili olan şiddetli sağanak ve dolu yağışı, Bursa, Edirne, Tekirdağ, Kütahya gibi birçok ilde hayatı felç etti. Yağışlar nedeniyle yollar göle dönerken, sürücüler ve yayalar zor anlar yaşadı. Dolu taneleri tarım arazilerine de zarar verdi.

Bursa’da cadde ve sokaklar göle döndü

Bursa’da sabah saatlerinde başlayan sağanak, özellikle Osmangazi ve Nilüfer ilçelerinde etkili oldu. Ani bastıran yağmur nedeniyle birçok araç yollarda mahsur kaldı. Belediye ekipleri, su baskınlarına karşı müdahalede bulunurken, bazı alt geçitler trafiğe kapatıldı. Dolu yağışı nedeniyle araçların üzerinde göçükler oluştuğu bildirildi.

Edirne ve Tekirdağ’da tarım zarar gördü

Edirne’de etkili olan dolu, özellikle buğday ve ayçiçeği tarlalarında hasara yol açtı. Çiftçiler, yağışın birkaç saat sürmesine rağmen ekinlerin büyük bölümünün zarar gördüğünü belirtti. Tekirdağ’da ise sağanak nedeniyle kent merkezinde su birikintileri oluştu, sürücüler zor anlar yaşadı.

Kütahya’da okullar tatil edildi

Kütahya Valiliği, olumsuz hava koşulları nedeniyle birçok ilçede okulların bir gün süreyle tatil edildiğini duyurdu. Şehirde etkili olan sağanak ve dolu, ulaşımı da aksattı. Yetkililer, vatandaşları sel ve su baskınlarına karşı dikkatli olmaları konusunda uyardı.

Meteoroloji’den yeni uyarı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, önümüzdeki saatlerde batı bölgelerinde yağışların devam edeceğini, özellikle İstanbul, İzmir ve Çanakkale çevrelerinde kuvvetli sağanak beklendiğini duyurdu. Yetkililer, ani sel, su baskını ve yıldırım riskine karşı tedbirli olunması çağrısında bulundu.

Türkiye genelinde mevsim normallerinin üzerinde seyreden yağışlar, kırsal kesimde tarım faaliyetlerini olumsuz etkilerken, kentlerde de kısa süreli hayat durma noktasına geldi. Uzmanlar, iklim değişikliğinin etkisiyle bu tür ani hava olaylarının sıklığının arttığını belirtiyor. Özellikle tarım sektörünün bu tür afetlere karşı daha dayanıklı hale getirilmesi gerektiği vurgulanıyor.

Etiketler:
meteorolojisağanakdolubursaedirnetekirdağkütahyahava durumu

İlgili Haberler

Güzelbahçe'de başkan vekili seçimi için tarih belli oldu
Gündem

Güzelbahçe'de başkan vekili seçimi için tarih belli oldu

4 dk önce

Bakan Çiftçi'den HAYAT 112 Açıklaması: İhbarlar Saniyeler İçinde Ulaşıyor
Gündem

Bakan Çiftçi'den HAYAT 112 Açıklaması: İhbarlar Saniyeler İçinde Ulaşıyor

15 dk önce

Samsun'da sağanak ve dolu yolları göle çevirdi: Kavak ilçesinde hayat olumsuz etkilendi
Gündem

Samsun'da sağanak ve dolu yolları göle çevirdi: Kavak ilçesinde hayat olumsuz etkilendi

22 dk önce

Bursa İnegöl'de sağanak yağış hayatı felç etti, yollar göle döndü
Gündem

Bursa İnegöl'de sağanak yağış hayatı felç etti, yollar göle döndü

25 dk önce