TercihHaber
Telegram
SON DAKİKA
Siyaset

Meclis'te Dilovası faciası konuşulurken AKP'lilerin sohbete devam etmesi tepki çekti

✍️ TercihHaber 📖 2 dk okuma
Meclis'te Dilovası faciası konuşulurken AKP'lilerin sohbete devam etmesi tepki çekti

TBMM Genel Kurulu'nda önceki gün yaşanan gerginlik, Dilovası'nda bir parfüm atölyesinde meydana gelen ve 7 kişinin hayatını kaybettiği facianın görüşülmesi sırasında patlak verdi. DEM Parti Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, söz aldığında facianın ayrıntılarını anlatırken, AKP sıralarından yükselen sohbet sesleri üzerine sert tepki gösterdi. Gergerlioğlu, "Burada 7 kişi yanarak can verdi, siz hâlâ kendi aranızda şakalaşıyorsunuz" diyerek iktidar milletvekillerine sitem etti.

Meclis kürsüsünde saygısızlık tartışması

Parfüm atölyesindeki patlamada hayatını kaybeden işçiler için taziye ve soruşturma talebinde bulunan Gergerlioğlu, konuşması sırasında AKP'li vekillerin birbiriyle fısıldaştığını ve gülüştüğünü fark etti. Bunun üzerine sözünü kesen milletvekili, "Bu kadar ciddi bir konuda, insanların canları yanmışken sizin bu tavrınız kabul edilemez" ifadelerini kullandı. Meclis tutanaklarına da geçen bu anlar, sosyal medyada geniş yankı uyandırdı. Kürsüde yaşanan bu saygısızlık, siyasi partiler arasında yeniden gerginliğe neden oldu.

Dilovası faciasının perde arkası

Kocaeli'nin Dilovası ilçesinde geçen hafta meydana gelen patlama, bir parfüm atölyesinde kimyasal maddelerin tutuşması sonucu yaşanmıştı. Olayda 7 işçi feci şekilde yanarak can vermiş, 3 kişi de ağır yaralanmıştı. İş sağlığı ve güvenliği önlemlerinin yetersizliği bir kez daha gözler önüne serilirken, sendikalar ve muhalefet partileri soruşturmanın derinleştirilmesini talep ediyor. Gergerlioğlu, konuşmasında "Bu ülkede iş cinayetleri her gün yaşanırken, Meclis'te bu konuyu ciddiyetle ele almak yerine kulis yapmak, milletvekillerine yakışmıyor" dedi.

AKP cephesinden yanıt

AKP'li milletvekilleri ise Gergerlioğlu'nun tepkisine karşılık, "Kürsüde konuşan herkesi saygıyla dinliyoruz, ancak bu bir demokrasi ayıbı değil" açıklamasını yaptı. Parti sözcüleri, "Milletvekilleri arasında doğal iletişim olabilir, bu saygısızlık olarak yorumlanmamalı" görüşünü savundu. Ancak muhalefet partileri, özellikle can kaybının yaşandığı hassas bir konuda bu tür davranışların kabul edilemez olduğunu vurguladı. Konuyla ilgili olarak CHP ve İYİ Parti milletvekilleri de yazılı açıklama yaparak, "Hayatını kaybeden işçilerin ailelerine başsağlığı diliyor, sorumluların bir an önce yargı önüne çıkarılmasını istiyoruz" dedi.

Meclis'te yaşanan bu tartışma, iş sağlığı ve güvenliği konusunda siyasi iradenin ne kadar zayıf olduğunu bir kez daha ortaya koydu. Sivil toplum örgütleri ve işçi sendikaları, Dilovası faciasının unutulmaması ve benzer olayların tekrarlanmaması için kapsamlı bir yasal düzenleme yapılmasını talep ediyor. Gergerlioğlu'nun tepkisi, sadece bir saygısızlık tartışması değil, aynı zamanda iktidarın iş cinayetlerine karşı duyarsızlığının bir göstergesi olarak değerlendiriliyor.

Etiketler:
TBMMDilovasıfaciaiş cinayetiAKPmuhalefetMeclis gerginliği

İlgili Haberler

Karacellatlar suç örgütüne büyük darbe: 87 gözaltı kararı
Siyaset

Karacellatlar suç örgütüne büyük darbe: 87 gözaltı kararı

2 dk önce

İstanbul merkezli 'Karacellatlar' operasyonu: 87 gözaltı kararı
Siyaset

İstanbul merkezli 'Karacellatlar' operasyonu: 87 gözaltı kararı

2 dk önce

CHP'li iki milletvekili evlendi, nikahı belediye başkanı kıydı
Siyaset

CHP'li iki milletvekili evlendi, nikahı belediye başkanı kıydı

5 dk önce

Gümrükler Muhafaza'dan rekor operasyon: 36 ton uyuşturucu yakalandı
Siyaset

Gümrükler Muhafaza'dan rekor operasyon: 36 ton uyuşturucu yakalandı

6 dk önce