TercihHaber
Telegram
SON DAKİKA
Gündem

Meclis'te yeni haftanın gündemi: Öğrenci affı ve çocuk suçlulara düzenleme

✍️ TercihHaber 📖 2 dk okuma
Meclis'te yeni haftanın gündemi: Öğrenci affı ve çocuk suçlulara düzenleme

TBMM Genel Kurulu, yeni haftada yoğun bir mesai takvimiyle çalışacak. Gündemin en kritik maddeleri arasında yükseköğretim kurumlarıyla ilişiği kesilen öğrencilere af getirecek kanun teklifi ve çocuk suçlulara yönelik düzenlemeler yer alıyor. Teklif, aday hekimlik uygulamasından disiplin hükümlerine kadar birçok alanı kapsıyor.

Öğrenci affı düzenlemesi

Yükseköğretim Kurumları Öğrenci Disiplin Yönetmeliği'nde değişiklik öngören kanun teklifi, üniversitelerden çeşitli nedenlerle ilişiği kesilen öğrencilere ikinci bir şans tanımayı hedefliyor. Teklif kapsamında, sadece disiplin cezasıyla atılan değil, mali veya idari nedenlerle kaydı silinen öğrenciler de aftan yararlanabilecek. Ayrıca aday hekimlik statüsüne geçişle ilgili düzenlemeler de teklifte yer alıyor. İlgili komisyonlardan geçen teklifin, bu hafta Genel Kurul'da görüşülmesi bekleniyor.

Çocuk suçlulara yönelik yeni adımlar

Gündemin bir diğer önemli başlığı ise çocuk suçluluğunu önlemeye yönelik düzenlemeler. Meclis Adalet Komisyonu'nda hazırlanan çalışma, suça sürüklenen çocukların rehabilitasyonu, eğitime erişimi ve ceza infaz süreçlerinde iyileştirme öngörüyor. Özellikle 12-15 yaş grubundaki çocuklar için alternatif ceza yöntemlerinin geliştirilmesi ve sosyal uyum programlarının yaygınlaştırılması hedefleniyor. Düzenleme, aynı zamanda çocuk mahkemelerinin iş yükünü azaltmayı ve uzlaştırma mekanizmalarını güçlendirmeyi amaçlıyor.

TBMM'nin yeni hafta gündemi sadece bu iki konuyla sınırlı değil. Kamuoyunda tartışılan bazı sosyal ve ekonomik düzenlemelerin de komisyon gündemine alınması planlanıyor. Muhalefet partilerinin ise öğrenci affına ilişkin teklife destek vermesi beklenirken, çocuk suçlular düzenlemesinde bazı maddelere itiraz edecekleri ifade ediliyor. Yasama sürecinin hızlandırılması ve yıl sonuna kadar her iki düzenlemenin de yasalaşması hedefleniyor.

TBMM'nin tatile girmesine sayılı günler kala bu düzenlemelerin çıkması, özellikle öğrenci mağduriyetlerini giderme ve çocuk suçluluğuyla mücadelede önemli bir adım olarak değerlendiriliyor. Ancak uzmanlar, yasal düzenlemelerin yanı sıra toplumsal bilinçlendirme ve önleme çalışmalarının da artırılması gerektiğini vurguluyor.

Etiketler:
meclistbmmöğrenci affıçocuk suçlularkanun teklifigündem

İlgili Haberler

10 yaşındaki Hatice Hifa Yılmaz: Babamın izinde hafız olacağım
Gündem

10 yaşındaki Hatice Hifa Yılmaz: Babamın izinde hafız olacağım

14 dk önce

CHP'nin rozet töreninde paralı figüran iddiası: 950 TL'lik soruşturma
Gündem

CHP'nin rozet töreninde paralı figüran iddiası: 950 TL'lik soruşturma

14 dk önce

MEB Akademi Giriş Sınavı'nın ilk oturumu başladı
Gündem

MEB Akademi Giriş Sınavı'nın ilk oturumu başladı

24 dk önce

Milli Eğitim Bakanlığı Akademi Giriş Sınavı başladı
Gündem

Milli Eğitim Bakanlığı Akademi Giriş Sınavı başladı

29 dk önce

Yorumko SPONSORLU
Gerçek insanlar, gerçek yorumlar. Yorum yap, ek gelir elde et — kredilerini hediye çekine çevir.
Google yorumu satın al Yorum yap, kazan
Para kazandıran uygulamalar Evden ek gelir Instagram takipçi satın al Blog