Mardin'in Artuklu ilçesinde meydana gelen trafik kazasında otomobil ile çekici çarpıştı. Feci kazada 2 kişi hayatını kaybetti, 6 kişi yaralandı. Olay, sabah saatlerinde D400 kara yolunun Artuklu mevkisinde gerçekleşti.
Kaza anı ve ihbar
Edinilen bilgiye göre, sürücüsünün kimliği henüz belirlenemeyen 34 HNY 54 plakalı otomobil ile 47 KG 001 plakalı kamyon, henüz bilinmeyen bir nedenle kafa kafaya çarpıştı. Çarpışmanın etkisiyle her iki araç da kullanılamaz hale geldi. Kazayı gören çevredeki vatandaşlar durumu 112 Acil Çağrı Merkezi'ne bildirdi. İhbar üzerine olay yerine sağlık, polis ve itfaiye ekipleri sevk edildi.
Kısa sürede olay yerine ulaşan sağlık ekipleri, kazada ağır yaralanan 2 kişinin hayatını kaybettiğini belirledi. Yaralı 6 kişi ise ilk müdahalelerinin ardından ambulanslarla Mardin Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile Artuklu'daki özel bir hastaneye kaldırıldı. Hastanede tedavi altına alınan yaralıların sağlık durumlarının ciddiyetini koruduğu öğrenildi.
Ekiplerin çalışması
Olay yerine gelen polis ekipleri, kaza ile ilgili geniş çaplı inceleme başlattı. Çevrede güvenlik önlemi alan ekipler, trafiği kontrollü olarak sağladı. Kazaya karışan araçlar, çekiciler yardımıyla olay yerinden kaldırıldı. Olay yerinde yapılan incelemelerin ardından hayatını kaybedenlerin cesetleri, otopsi yapılmak üzere morga kaldırıldı.
Kazanın ardından bölgeye gelen Artuklu Kaymakamı ve Belediye Başkanı, yaralıların sağlık durumları hakkında bilgi aldı. Yetkililer, kazayla ilgili soruşturmanın sürdüğünü belirtti.
Bölgede sık yaşanan kazalar
D400 kara yolu, özellikle Mardin ve çevresinde yoğun araç trafiğine sahne oluyor. Bu hatta daha önce de benzer kazalar meydana gelmiş ve birçok kişi hayatını kaybetmişti. Sürücülerin hız limitlerine uymaması ve dikkatsizlik, kazaların en büyük nedeni olarak gösteriliyor. Uzmanlar, bölgede sık sık kaza yaşanmasına rağmen gerekli önlemlerin alınmadığına dikkat çekiyor.
Yetkililer, sürücüleri aşırı hız yapmamaları ve trafik kurallarına uymaları konusunda uyardı. Kazayla ilgili soruşturma sürüyor.