Elazığ'da dün akşam saatlerinde bir bahçede çıkan yangın, korku dolu anlara neden oldu. İddiaya göre mangal ateşinden sıçrayan kıvılcımların tutuşturduğu çadır ve baraka, alevlere teslim oldu. Yangında ayrıca iki motosiklet kullanılamaz hale gelirken, çevredeki bazı ağaçlar da zarar gördü. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri, yangını kısa sürede kontrol altına aldı. Olayda can kaybı yaşanmazken, maddi hasar oluştu.
Yangın Nasıl Çıktı?
Edinilen bilgilere göre, yangın akşam saatlerinde Elazığ'ın kırsal bir bölgesinde bulunan bir bahçede meydana geldi. Görgü tanıklarının ifadesine göre, bahçede piknik yapan bir grup, mangal yaktıktan sonra ateşi söndürmeden ayrıldı. Rüzgarın da etkisiyle kıvılcımlar, yakınlardaki çadıra ve barakaya sıçradı. Alevler kısa sürede büyüyerek çevreye yayıldı. Çevredeki vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine sevk edilen Elazığ Belediyesi itfaiye ekipleri, yangına müdahale etti. Ekipler, alevleri yaklaşık 30 dakikalık çalışmayla söndürdü.
Maddi Hasar ve Soruşturma
Yangında bir çadır, bir baraka ve iki motosiklet tamamen yanarak kullanılamaz hale geldi. Alevler, çevrede bulunan meyve ağaçlarına da sıçrayarak zarar verdi. İtfaiye ekiplerinin soğutma çalışmalarının ardından polis ekipleri olayla ilgili inceleme başlattı. Yangının çıkış nedeninin mangal ateşi olduğu değerlendirilirken, detaylı incelemenin sürdüğü belirtildi. Olayla ilgili soruşturma devam ederken, yetkililer vatandaşları özellikle ormanlık ve kırsal alanlarda ateş yakmamaları konusunda uyardı.
Uzmanlar Uyarıyor: Mangal Ateşi ve Orman Yangınları
Bu tür olaylar, özellikle yaz aylarında sıkça yaşanıyor. Uzmanlar, mangal ateşi gibi açık alevlerin kontrol altında tutulması gerektiğini, terk edilmeden önce su ile söndürülmesi ve külünün dağıtılması gerektiğini vurguluyor. Aksi halde bu tür yangınların hem maddi hasara hem de çevre felaketlerine yol açabileceğine dikkat çekiyor. Özellikle kırsal bölgelerde, rüzgarın da etkisiyle yangınların hızla yayılabileceğini belirten uzmanlar, vatandaşları bilinçli olmaya çağırıyor.
Bu üzücü olay, mangal keyfinin istenmeyen sonuçlarını bir kez daha gözler önüne seriyor. Yetkililer, benzer olayların yaşanmaması için vatandaşların dikkatli olmasını ve olası bir yangın anında 112 Acil Çağrı Merkezi'ni aramasını istiyor. Ayrıca, mangal yakılan alanlarda mutlaka su ve yangın söndürücü bulundurulması gerektiğini hatırlatıyor.