TercihHaber
Telegram
SON DAKİKA
Gündem

Kocasını 15 parçaya ayıran kadın: Cinnet geçirdim kuzum

✍️ TercihHaber 📖 2 dk okuma
Kocasını 15 parçaya ayıran kadın: Cinnet geçirdim kuzum

Bursa'da yaşanan vahşet dolu cinayet, güvenlik güçlerini ve adli mercileri harekete geçirdi. 3 çocuk annesi Adalet Uzunoğlu (69), emekli polis memuru eşi Ali Fuat Uzunoğlu'nu (77) öldürdükten sonra cesedini nacak ve bıçakla 15 parçaya ayırarak çöp kutuları ve konteynerlere attı. Olayın ardından gözaltına alınan Uzunoğlu, ifadesinde 'Cinnet geçirdim kuzum' diyerek kendini savunurken, savcılık 'Eşe karşı nitelikli kasten öldürme' suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istedi.

Olayın Ayrıntıları

Olay, Bursa merkez Osmangazi ilçesinde meydana geldi. İddiaya göre, uzun süredir aralarında geçimsizlik bulunan çift arasında tartışma çıktı. Tartışmanın büyümesi üzerine Adalet Uzunoğlu, eline geçirdiği nacak ve bıçakla eşini öldürdü. Cinayetin ardından cesedi parçalara ayıran kadın, parçaları poşetlere koyarak evin yakınındaki çöp konteynerlerine ve çöp kutularına attı. Polis ekipleri, kayıp ihbarı üzerine yaptıkları araştırmada, evin önünde ve çevresinde kan izleri tespit etti. Yapılan incelemede, Ali Fuat Uzunoğlu'na ait ceset parçalarına ulaşıldı. Adli tıp raporuna göre, kurbanın başına birden fazla darbe aldığı belirlendi.

Sanığın İfadesi ve Savcılık İddianamesi

Gözaltına alınan Adalet Uzunoğlu, emniyetteki ifadesinde 'Cinnet geçirdim kuzum, ne yaptığımı bilmiyorum' şeklinde savunma yaptı. Suçunu kabul eden Uzunoğlu, psikolojik sorunları olduğunu öne sürdü. Ancak savcılık, olayın planlı olduğu ve cinayet sırasında poşet sermesi gibi soğukkanlı davranışlar sergilediğini belirtti. Hazırlanan iddianamede, Uzunoğlu'nun TCK'nın 82/1-d maddesi kapsamında 'eşe karşı kasten öldürme' suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasıyla cezalandırılması istendi. Ayrıca cinayet sırasında kullanılan bıçak ve nacaklara el konuldu. Dava, Bursa Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülecek.

Bağlam ve Değerlendirme

Bursa'daki bu vahşi cinayet, Türkiye'de kadınların eşlerine karşı işlediği nadir şiddet olaylarından biri olarak kayıtlara geçti. Uzmanlar, bu tür olayların ardında genellikle uzun süreli aile içi şiddet, psikolojik rahatsızlıklar veya maddi sorunlar yattığını belirtiyor. Adalet Uzunoğlu'nun 'cinnet' savunması ise mahkeme tarafından dikkate alınabilir, ancak olayın planlı olduğu izlenimi veren detaylar (cesedi parçalama, poşet kullanma) bu savunmayı zayıflatıyor. Toplumda infial uyandıran bu dava, aile içi şiddetin önlenmesi için daha fazla psikolojik destek ve farkındalık çalışması yapılması gerektiğini bir kez daha gözler önüne seriyor.

Etiketler:
cinayetbursaaile içi şiddetcinnetmüebbethaberhukuk

İlgili Haberler

Tanju Özcan dosyasında eski personel ifadesi: Toplu cinsel birliktelik teklifi
Gündem

Tanju Özcan dosyasında eski personel ifadesi: Toplu cinsel birliktelik teklifi

2 dk önce

Bomonti-Dolmabahçe Tüneli'nde 5 Motosiklet Çarpıştı: 3 Yaralı
Gündem

Bomonti-Dolmabahçe Tüneli'nde 5 Motosiklet Çarpıştı: 3 Yaralı

9 dk önce

Bursa'da eşini nacakla 15 parçaya ayıran kadın: 'Cinnet getirdim kuzum
Gündem

Bursa'da eşini nacakla 15 parçaya ayıran kadın: 'Cinnet getirdim kuzum

10 dk önce

Bilecik'te midibüs tıra çarptı: 12 yaralı
Gündem

Bilecik'te midibüs tıra çarptı: 12 yaralı

13 dk önce