Mardin'in Kızıltepe ilçesinde bulunan bir ısı yalıtım atölyesinde 4 Şubat 2025 tarihinde henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. Olay, sabah saatlerinde işçilerin mesaiye başlaması sırasında meydana geldi. Dumanları fark eden çevredekiler durumu itfaiye ekiplerine bildirdi. Kısa sürede olay yerine ulaşan itfaiye ekipleri, alevlere müdahale ederek yangını kontrol altına aldı. Yangında can kaybı yaşanmazken atölyede maddi hasar oluştu.
Yangının Çıkış Nedeni Araştırılıyor
Olay yerinde incelemelerde bulunan itfaiye ekipleri, yangının çıkış nedenini belirlemek için çalışma başlattı. İlk belirlemelere göre yangının elektrik tesisatından kaynaklanmış olabileceği düşünülüyor. Atölyede bulunan yanıcı malzemelerin alevlerin büyümesine neden olduğu ifade ediliyor. İtfaiye ekipleri, yaklaşık iki saat süren müdahale sonucu yangını söndürdü ve soğutma çalışmaları yaptı.
Yetkililerden Uyarı
Mardin Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı yetkilileri, iş yerlerinde yangın güvenliği tedbirlerinin aksatılmaması gerektiğini vurguladı. Periyodik bakımların yapılması, yangın söndürme tüplerinin bulundurulması ve çalışanların yangın anında ne yapması gerektiği konusunda eğitilmesi gerektiğini belirtti. Yetkililer, benzer olayların yaşanmaması için işletmelerin yangın güvenliği konusunda hassas olmaları çağrısında bulundu.
Yangınla ilgili soruşturma başlatılırken, atölyede hasar tespit çalışmaları devam ediyor. Olay, Kızıltepe'de iş yerlerinde alınması gereken güvenlik önlemlerini bir kez daha gündeme getirdi.