TercihHaber
Telegram
SON DAKİKA
Siyaset

Kılıçdaroğlu’nun Sözcü TV Programı: Ekranda Adam Sıkıştırmanın Sorunlu Boyutları

✍️ TercihHaber 📖 2 dk okuma
Kılıçdaroğlu’nun Sözcü TV Programı: Ekranda Adam Sıkıştırmanın Sorunlu Boyutları

Kemal Kılıçdaroğlu’nun Sözcü TV’deki programını, alabildiğine önyargısız biçimde izlemeye başladım. Ancak kısa süre içinde ekranda yaşananlar, sıradan bir röportajın ötesine geçerek medya etiği ve siyasi iletişim açısından sorgulanması gereken bir tablo ortaya koydu. Programda Kılıçdaroğlu’nun bir konuğu sıkıştırması, izleyicilerin tepkisini çekerken, bu tür yayınların demokratik tartışma kültürüne zarar verdiği yorumları yapıldı.

Programın Seyri ve Yaşanan Gergin Anlar

CHP lideri, program boyunca sorularını sert bir üslupla yöneltti ve konuğun cevaplarını sık sık keserek kendi argümanlarını dayattı. Özellikle ekonomi ve yargı başlıklarında, konuğun anlatmak istediklerini tamamlamasına fırsat vermedi. Bu durum, programın amaçlanan haber değerini gölgeledi ve izleyici gözünde bir ‘güç gösterisi’ne dönüştü. Medya okuryazarlığı açısından, bu tür anlar izleyicilerin haber alma hakkını kısıtlamakta ve objektif bilgi akışını engellemektedir.

Medya Etiği ve Siyasi Sorumluluk

Siyasetçilerin medyada yer alması, kamuoyu bilgilendirme amaçlıdır. Ancak Kılıçdaroğlu’nun yayındaki tavrı, siyasi bir tartışma programında dahi belirli sınırların aşılmaması gerektiğini hatırlatıyor. Program yapımcılarının, yayın akışında bu tür ‘adam sıkıştırma’ anlarına izin vermesi, kurumsal medya etiği açısından sorgulanmalıdır. Türkiye’de siyasi polemiklerin yaygın olduğu bir dönemde, bu program örneği, ekranlarda daha yapıcı bir dilin mümkün olup olmadığı sorusunu gündeme getiriyor.

Benzer şekilde, geçmişte de bazı programlarda siyasi figürlerin benzer sert tutumları eleştirilmişti. Bu olay, medya ve siyaset arasındaki hassas dengeyi bir kez daha gözler önüne seriyor. Sonuç olarak, Kılıçdaroğlu’nun Sözcü TV programındaki performansı, hem içerik hem de üslup açısından özgürlük ve sorumluluk dengesinin yeniden düşünülmesi gerektiğini ortaya koyuyor.

Etiketler:
Kemal KılıçdaroğluSözcü TVmedya etiğisiyasi iletişimtartışma programı

İlgili Haberler

Özgür Özel'den Kurultay Hamlesi: Kılıçdaroğlu'na Süre Verdiler
Siyaset

Özgür Özel'den Kurultay Hamlesi: Kılıçdaroğlu'na Süre Verdiler

32 dk önce

Meteoroloji 21 Haziran 2026 Hava Durumu Raporunu Açıkladı
Siyaset

Meteoroloji 21 Haziran 2026 Hava Durumu Raporunu Açıkladı

33 dk önce

Ankara'da korsan otoparkçılara operasyon: 30 gözaltı
Siyaset

Ankara'da korsan otoparkçılara operasyon: 30 gözaltı

49 dk önce

Özgür Özel: Otobüs Lazım Değil Portakal Kasası Yeter
Siyaset

Özgür Özel: Otobüs Lazım Değil Portakal Kasası Yeter

1 sa önce