Kocaeli'nin Karadeniz'e kıyısı bulunan Kandıra ilçesi ile Zonguldak'ta etkili olan olumsuz hava şartları nedeniyle denize girişler yasaklandı. Valilikler tarafından yapılan açıklamalarda, kuvvetli rüzgar ve yüksek dalgaların can güvenliğini tehdit ettiği belirtilerek vatandaşların uyarılara riayet etmesi istendi. Yasak kararı, her iki ilde de bugün sabah saatlerinden itibaren yürürlüğe girdi.
Kandıra'da kırmızı bayrak uygulaması
Kocaeli Valiliği, Kandıra ilçesindeki tüm plajlarda denize girmenin yasaklandığını duyurdu. Yetkililer, Karadeniz'de oluşan fırtına nedeniyle dalga boylarının 2,5 metreye ulaştığını, rüzgar hızının ise saatte 60 kilometreyi bulduğunu aktardı. Cankurtarma ekipleri plajlarda kırmızı bayrak çekerek vatandaşları bilgilendirirken, belediye hoparlörlerinden de anonslar yapılıyor. Ayrıca sahil güvenlik botları bölgede devriye görevi üstlenmiş durumda. Geçmiş yıllarda da benzer hava koşullarında boğulma vakalarının yaşandığına dikkat çeken yetkililer, yasağa uymayanlara idari para cezası uygulanacağını bildirdi.
Zonguldak'ta da benzer önlemler
Zonguldak Valiliği de Karadeniz'deki olumsuz hava koşullarını gerekçe göstererek il genelinde denize girişleri yasakladı. Valilikten yapılan yazılı açıklamada, Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün kuvvetli rüzgar ve fırtına uyarısının ardından tedbir amaçlı bu kararın alındığı ifade edildi. Özellikle Kilimli, Kozlu, Ereğli ve Merkez ilçelerdeki halk plajları ile turistik tesislere ait özel kumsallar yasak kapsamına alındı. Zonguldak Belediyesi sahil güvenlik ekipleri, plajlarda devriye atarak vatandaşları uyarıyor. Dün akşam saatlerinden itibaren etkisini artıran şiddetli rüzgar nedeniyle denizde aniden yükselen dalgaların tehlikeli boyutlara ulaştığı kaydedildi.
Her iki ilde de yasağın ne kadar süreceği meteorolojik verilere bağlı olarak belirlenecek. Uzmanlar, hava koşullarının önümüzdeki 48 saat boyunca etkili olacağını tahmin ediyor. Vatandaşların sosyal medya ve yerel haber kaynaklarından güncel bilgileri takip etmeleri öneriliyor.