TH TercihHaber
Telegram
SON DAKİKA
Gündem

Kapadokya'da microlight düştü: 2 yaralı

✍️ TercihHaber 📖 2 dk okuma
Kapadokya'da microlight düştü: 2 yaralı

Nevşehir'in turistik bölgesi Kapadokya semalarında korku dolu anlar yaşandı. Gün batımı uçuşu yapan bir microlight hava aracı, motor arızası nedeniyle zorunlu iniş yapmak zorunda kaldı. Olay, Güvercinlik Vadisi yakınlarında meydana gelirken, pilotun soğukkanlı müdahalesi olası bir faciayı önledi. Kazada pilot ve bir yolcu hafif yaralandı.

Kaza anı ve kurtarma çalışmaları

Edinilen bilgilere göre, Kapadokya'da turistik uçuş yapan microlight, henüz belirlenemeyen bir nedenle motor arızası yaşadı. Pilot, aracı kontrollü bir şekilde Güvercinlik Vadisi yakınlarındaki boş bir araziye indirmeyi başardı. İniş sırasında araç yan dönerken, pilot ve yanındaki yolcu hafif şekilde yaralandı. Olay yerine sevk edilen sağlık ekipleri, yaralılara ilk müdahaleyi yaparak Nevşehir Devlet Hastanesi'ne kaldırdı. Yaralıların sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi.

Olayın ardından başlatılan soruşturma

Nevşehir Emniyet Müdürlüğü ve Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü ekipleri, kazayla ilgili inceleme başlattı. Microlight'ın teknik bakım kayıtları ve pilotun lisans belgeleri inceleniyor. Yetkililer, motor arızasının kesin nedeninin belirlenmesi için çalışmaların sürdüğünü bildirdi. Bölgede turistik uçuşların geçici olarak durdurulup durdurulmayacağı ise soruşturmanın ardından netlik kazanacak.

Kapadokya'da hava araçlarıyla ilgili geçmiş kazalar

Kapadokya, sıcak hava balonları ve microlight gibi hava araçlarıyla ünlü bir turizm merkezi. Ancak son yıllarda benzer kazalar yaşanmıştı. 2022 yılında bir sıcak hava balonunun sert iniş yapması sonucu 15 turist yaralanmış, 2021'de ise bir microlight kazasında 1 kişi hayatını kaybetmişti. Bu tür kazalar, bölgedeki hava turizminin güvenlik önlemlerinin sorgulanmasına neden oluyor. Uzmanlar, uçuş öncesi teknik kontrollerin sıkılaştırılması ve pilot eğitimlerinin artırılması gerektiğini vurguluyor. Olay, turistlerin güvenliği için yetkililerin daha etkin denetim yapması gerektiğini bir kez daha ortaya koydu.

Etiketler:
kapadokyamicrolightkazanevşehirgün batımı uçuşu

İlgili Haberler

Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa Günay Tutuklandı
Gündem

Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa Günay Tutuklandı

2 dk önce

Özgür Özel 'yeni parti' iddialarını yalanladı: CHP'lilere çağrı yaptı
Gündem

Özgür Özel 'yeni parti' iddialarını yalanladı: CHP'lilere çağrı yaptı

2 dk önce

Çanakkale'de asırlık 'bayram halkası' geleneği: 30 dakikada herkes kucaklaştı
Gündem

Çanakkale'de asırlık 'bayram halkası' geleneği: 30 dakikada herkes kucaklaştı

2 dk önce

Kurban Bayramı'nda İstanbul'da trafik durma noktasına geldi
Gündem

Kurban Bayramı'nda İstanbul'da trafik durma noktasına geldi

3 dk önce