İstanbul Kağıthane'de seyir halindeki bir metrobüsün motor bölümünde yangın çıktı. Olay, sabah saatlerinde yoğun trafik sırasında meydana geldi. Alevlerin kısa sürede aracı sarması üzerine şoför aracı durdurarak yolcuları tahliye etti. İhbar üzerine olay yerine itfaiye ve polis ekipleri sevk edildi. Yangın itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle kontrol altına alınırken, ilk belirlemelere göre can kaybı ve yaralanma yaşanmadığı bildirildi.
Yangın Nasıl Çıktı?
Edinilen bilgilere göre, metrobüs seyir halindeyken araçtan dumanlar yükselmeye başladı. Şoförün durumu fark etmesiyle araç güvenli bir noktaya çekildi. Yolcular panik yaşamadan araçtan indirilirken, bazı yolcuların yangın tüpleriyle alevlere müdahale etmeye çalıştığı görüldü. İtfaiyenin gelmesiyle alevlere kısa sürede müdahale edildi. Yangın sonrası metrobüs hattı bir süre kontrollü olarak durduruldu, çalışmaların ardından hat normale döndü.
Yolcuların İfadeleri ve Yetkililerin Açıklamaları
Olayı gören yolcular, büyük korku yaşadıklarını belirterek, "Yoğun bir duman vardı, herkes panikle bir an önce inmeye çalıştı. Neyse ki kimse yaralanmadı" dedi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi yetkilileri ise konuya ilişkin açıklamada bulunarak, olayın ihmalden mi yoksa arızadan mı kaynaklandığının yapılacak incelemenin ardından netlik kazanacağını ifade etti.
Metrobüs Yangınları ve Önleme Çalışmaları
Metrobüs yangınları, toplu taşıma araçlarında zaman zaman karşılaşılan bir durum olarak karşımıza çıkıyor. Uzmanlar, araçların periyodik bakımlarının düzenli yapılması gerektiğine dikkat çekerken, sürücülere eğitim verilmesinin de kazaların önlenmesinde önemli rol oynadığını vurguluyor. İBB yetkilileri, toplu taşıma faaliyetlerinde yangın güvenliği konusunda ekiplerin sürekli teyakkuz halinde olduğunu ve olası risklere karşı gerekli tedbirlerin alındığını belirtti.