Al-Nassr forması giyen Kolombiyalı golcü Jhon Duran'ın yeni takımı Portekiz ekibi Benfica oldu. Portekiz devi, 21 yaşındaki forveti satın alma opsiyonuyla kiralık olarak kadrosuna kattı. Transfer, Avrupa futbolunda beklenen hamlelerden biri olarak değerlendiriliyor. Duran, özellikle son dönemde Galatasaray ile de anılmış ancak sarı-kırmızılıların transfer girişimi sonuçsuz kalmıştı.
Transferin detayları
Benfica, Jhon Duran için Al-Nassr'a 6 milyon euro kiralama bedeli ödeyecek. Sözleşmede 20 milyon euroluk satın alma opsiyonu bulunuyor. Kolombiyalı oyuncu, Benfica ile 2+1 yıllık sözleşme imzaladı. Duran, bu sezon Suudi Arabistan ekibinde 15 maçta 4 gol atarken, 2 asist yaptı. Genç yetenek, özellikle hızı ve bitiriciliğiyle dikkat çekiyor.
Galatasaray ile anılmıştı
Transfer dönemi başında Galatasaray'ın da listesinde yer alan Duran, sarı-kırmızılıların bütçe sınırlamaları nedeniyle kadroya katılamamıştı. Benfica'nın devreye girmesiyle oyuncu Portekiz yolunu tuttu. Kolombiyalı forvet, Avrupa'da kendini kanıtlamak istediğini belirtti. Benfica Teknik Direktörü Roger Schmidt, Duran'ın takıma uyum sağlayacağını ve hücum hattına önemli katkı vereceğini söyledi.
Suudi Arabistan'da geçirdiği bir buçuk sezonun ardından Avrupa'ya dönen Duran, Benfica'da daha fazla süre almayı hedefliyor. Portekiz ekibi, Şampiyonlar Ligi'nde de mücadele ediyor ve Duran'ın bu arenada da forma giymesi bekleniyor. Transfer, Benfica'nın genç yeteneklere yatırım yapma politikasının bir parçası olarak görülüyor.
Oyuncunun kariyeri
Jhon Duran, kariyerine Kolombiya'nın Envigado takımında başladı. 2022'de Major League Soccer ekibi Chicago Fire'a transfer oldu. Burada gösterdiği performansla Avrupa kulüplerinin dikkatini çekti. 2023 yazında Al-Nassr'a 15 milyon euro karşılığında transfer oldu. Suudi Arabistan'da Cristiano Ronaldo, Sadio Mane gibi yıldızlarla birlikte forma giydi.
Kolombiya Milli Takımı'nda da 3 kez forma giyen Duran, ülkesinin gelecek vadeden oyuncuları arasında gösteriliyor. Benfica'da düzenli oynama şansı bulması halinde, Avrupa'nın büyük liglerine sıçrama yapması bekleniyor. Portekiz basını, transferin her iki taraf için de kazançlı olduğunu yazdı.