İzmir'in Narlıdere ilçesi açıklarında seyir halindeki bir tekne, dümen kumanda kolunun kırılması sonucu su almaya başladı. Olayda teknedeki 6 yolcu, deniz polisi ekiplerinin hızlı müdahalesiyle kurtarıldı. Kazada ölen ya da yaralanan olmazken, tekne kullanılamaz hale geldi.
Olay Anı ve Müdahale
Olay, dün saat 16.30 sıralarında Narlıdere ilçesi açıklarında meydana geldi. İddiaya göre, amatör balıkçıların bulunduğu tekne, dümen kumanda kolunun kırılmasıyla kontrolünü kaybetti ve bir anda su almaya başladı. Teknedeki panik anlarında yolcular can yeleklerini giyerek yardım bekledi. İhbar üzerine bölgeye sevk edilen İzmir Emniyet Müdürlüğü Deniz Limanı Şube Müdürlüğü ekipleri, kısa sürede olay yerine ulaştı. Polis ekipleri, su alan teknedeki 6 kişiyi güvenli bir şekilde tahliye ederek kıyıya çıkardı.
Kurtarma Çalışmaları ve Son Durum
Kurtarma operasyonu yaklaşık 30 dakika sürdü. Deniz polisi, botlarıyla tekneye yanaşarak yolcuları tek tek aldı. Yolcuların sağlık durumlarının iyi olduğu, olayın şokunu atlatmaya çalıştıkları öğrenildi. Teknenin batma tehlikesi nedeniyle çekici yardımıyla limana çekildiği bildirildi. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.
Yetkililer, denizde güvenlik kurallarına uyulması ve teknelerin periyodik bakımlarının aksatılmaması gerektiğini vurguladı. Özellikle yaz aylarında artan deniz trafiğine dikkat çeken uzmanlar, can yeleği bulundurmanın hayati önem taşıdığını belirtiyor.
Bu tür kazalar, denizcilikte acil durum ekiplerinin hızlı müdahalesinin ve teknelerdeki güvenlik ekipmanlarının önemini bir kez daha ortaya koyuyor. İzmir'de yaşanan bu olay, şans eseri can kaybı olmadan atlatılsa da, benzer vakaların yaşanmaması için gerekli önlemlerin alınması gerektiğini hatırlatıyor.