TercihHaber
Telegram
SON DAKİKA
Gündem

İzmir'de geri dönüşüm fabrikasında yangın

✍️ TercihHaber 📖 2 dk okuma
İzmir'de geri dönüşüm fabrikasında yangın

İzmir'in Menemen ilçesinde bulunan bir geri dönüşüm fabrikasında bu sabah saatlerinde yangın çıktı. Olay, saat 09.30 sıralarında fabrikanın plastik atık depolama alanında başladı. Alevler kısa sürede büyüyerek tüm tesisi sardı. İhbar üzerine bölgeye çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi. Ekiplerin yangını kontrol altına alma çalışmaları devam ediyor. Yetkililer, can kaybı olmadığını ancak maddi hasarın büyük olduğunu belirtti.

Yangının çıkış nedeni araştırılıyor

İzmir Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri, alevlere müdahale için yoğun çaba harcıyor. Menemen Kaymakamı yaptığı açıklamada, yangının çıkış nedeninin henüz belirlenemediğini ancak soğutma çalışmalarının ardından inceleme başlatılacağını söyledi. Rüzgarın etkisiyle yangının yakındaki diğer tesislere sıçramaması için önlemler alındı. Çevredeki işletmeler tedbiren boşaltıldı. İtfaiye ekipleri, yangının büyümesini engellemek için havadan ve karadan müdahale ediyor.

Bölgedeki durum

Yangın nedeniyle bölgede yoğun duman oluştu. Menemen İlçe Sağlık Müdürlüğü, dumandan etkilenmemeleri için vatandaşların pencerelerini kapalı tutmalarını ve maske kullanmalarını önerdi. Olay yerine çok sayıda ambulans ve polis ekibi yönlendirildi. Fabrikanın çevresinde geniş güvenlik şeridi oluşturuldu. İtfaiye ekiplerinin yangını söndürme çalışmaları sürerken, Menemen Belediyesi de destek ekipleri gönderdi. Yetkililer, yangının çevreye verebileceği zararları en aza indirmek için tüm imkanları seferber ettiklerini açıkladı.

Geri dönüşüm fabrikalarında sıkça yaşanan yangınlar, özellikle plastik ve kağıt gibi yanıcı malzemelerin depolanması nedeniyle büyük tehlikeler oluşturuyor. Uzmanlar, bu tür tesislerde yangın güvenliği önlemlerinin artırılması gerektiğini vurguluyor. İzmir'de daha önce de benzer olaylar yaşanmış, çevre felaketlerine yol açan yangınlar olmuştu. Bu yangının ardından, ilgili kurumların denetimleri sıkılaştırması ve önleyici tedbirleri hayata geçirmesi bekleniyor. Yangın söndürme çalışmaları tamamlandığında, olayla ilgili adli ve idari soruşturma başlatılacak.

Etiketler:
yangıngeri dönüşümMenemenitfaiyeİzmir

İlgili Haberler

Merrell Agility Peak 6’da Büyük İndirim: Doğa Tutkunları İçin Kaçırılmayacak Fırsat
Gündem

Merrell Agility Peak 6’da Büyük İndirim: Doğa Tutkunları İçin Kaçırılmayacak Fırsat

2 dk önce

CHP'li Urla Belediyesi 8 arsayı satışa çıkardı
Gündem

CHP'li Urla Belediyesi 8 arsayı satışa çıkardı

2 dk önce

Kütahya'da servis işletmecisine silahlı saldırı: 3 şüpheli gözaltında
Gündem

Kütahya'da servis işletmecisine silahlı saldırı: 3 şüpheli gözaltında

3 dk önce

Zihni Göktay 80 yaşında vefat etti: Tiyatro ve sinemanın usta ismi
Gündem

Zihni Göktay 80 yaşında vefat etti: Tiyatro ve sinemanın usta ismi

3 dk önce