Dünya Kupası F Grubu mücadelesinde İsveç, Tunus karşısında adeta fırtına gibi esti ve sahadan 5-1'lik net bir skorla ayrıldı. Graham Potter yönetimindeki İsveç Milli Takımı, grubun ilk maçında sergilediği etkili futbolla üç puanı cebine koydu. Uppsala Stadyumu'nda oynanan karşılaşmada İsveç'in gollerini Ayari (2), Isak, Gyökeres ve Svanberg kaydederken, Tunus'un tek golü ise penaltıdan Sliti ile geldi.
Maçın Özeti: İsveç İlk Yarıda Farkı Açtı
Karşılaşmanın henüz 7. dakikasında Ayari'nin golüyle öne geçen İsveç, 16. dakikada Isak'ın şık vuruşuyla farkı ikiye çıkardı. Tunus, 24. dakikada Sliti'nin penaltı golüyle umutlansa da İsveç cevabını 32'de Gyökeres'in golüyle verdi. İlk yarı 3-1 sona ererken ikinci yarıda da üstünlüğünü sürdüren İsveç, 55 ve 78. dakikalarda Ayari ve Svanberg'in golleriyle skoru 5-1'e taşıdı.
Graham Potter'ın Stratejisi Tam İsabet
Teknik direktör Graham Potter, maç öncesi yaptığı taktiksel hamlelerle dikkat çekti. Özellikle orta sahada kurduğu baskı ve hızlı hücum varyasyonları Tunus savunmasını zor durumda bıraktı. İsveç, %65 topa sahip olma oranıyla oyunun kontrolünü elinde tutarken, 14 şutun 8'ini kaleye isabet ettirdi. Tunus ise sadece 4 isabetli şut gönderebildi.
Grubun Gidişatını Değiştiren Galibiyet
Bu sonuçla F Grubu'nda İsveç, liderliğe yükselirken Tunus gruptan çıkma şansını zora soktu. Grubun diğer maçında İspanya ile Japonya 1-1 berabere kalmıştı. İsveç, bir sonraki maçında Japonya ile karşılaşacak; Tunus ise İspanya önünde puan arayacak. Futbol otoriteleri, İsveç'in bu performansının turnuvanın sürprizlerinden biri olabileceğini belirtiyor.