İstanbul'da polis ekiplerince Şişli, Esenler ve Esenyurt ilçelerinde eş zamanlı düzenlenen üç ayrı narkotik operasyonunda toplam 151 kilogram uyuşturucu madde ele geçirildi. Operasyonlarda gözaltına alınan 7 şüpheli hakkında adli işlem başlatıldığı bildirildi.
Operasyon detayları
İstanbul Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, uyuşturucu ticareti yaptığı tespit edilen şahıslara yönelik çalışma başlattı. Teknik ve fiziki takibin ardından belirlenen adreslere operasyon düzenlendi. Şişli'de bir depoda yapılan aramada 50 kilogram, Esenler'de bir araçta 60 kilogram ve Esenyurt'ta bir evde 41 kilogram olmak üzere toplam 151 kilogram uyuşturucu ele geçirildi. Ele geçirilen uyuşturucular arasında eroin, kokain ve sentetik kannabinoid türü maddeler bulunduğu öğrenildi.
Gözaltılar ve adli süreç
Operasyonlarda 7 şüpheli gözaltına alındı. Şüphelilerin emniyetteki işlemleri sürüyor. Aramalarda ayrıca ruhsatsız tabancalar ve uyuşturucu ticaretinden elde edildiği değerlendirilen nakit paralar ele geçirildi. Polis, uyuşturucu ile mücadele kapsamında çalışmaların kararlılıkla devam edeceğini duyurdu.
Uyuşturucuyla mücadele bağlamı
Türkiye, coğrafi konumu nedeniyle uyuşturucu kaçakçılığında transit ülke konumunda. İstanbul, başta olmak üzere büyükşehirlerde narkotik birimleri yoğun operasyonlar gerçekleştiriyor. Geçtiğimiz yıl Türkiye genelinde 20 tonun üzerinde uyuşturucu ele geçirilirken, binlerce kişi tutuklanmıştı. Uzmanlar, uyuşturucu arzının yanı sıra talep tarafında da mücadele edilmesi gerektiğine dikkat çekiyor. Son operasyon, polisin uyuşturucu ticaretine yönelik baskısını sürdürdüğünü gösteriyor.