TercihHaber
Telegram
SON DAKİKA
Gündem

İstanbul'da rehabilitasyon merkezinde öğretmenden öğrenciye şiddet: Gözaltı var

✍️ TercihHaber 📖 2 dk okuma
İstanbul'da rehabilitasyon merkezinde öğretmenden öğrenciye şiddet: Gözaltı var

İstanbul Büyükçekmece'de özel bir rehabilitasyon merkezinde eğitim gören 10 yaşındaki Bünyamin B.T., öğretmeni Halil İbrahim K. tarafından fiziksel şiddete maruz kaldı. Olay, çocuğun derslere gitmek istememesi üzerine şüphelenen baba Osman B.'nin merkezi izlemesiyle ortaya çıktı. Polis ekipleri tarafından gözaltına alınan öğretmen hakkında adli soruşturma başlatıldı.

Baba pencereden izledi, şiddeti fark etti

İddiaya göre, öğrenme güçlüğü tanısı konulan 2. sınıf öğrencisi Bünyamin B.T., bir süredir özel rehabilitasyon merkezine devam ediyordu. Ancak son günlerde çocuğun okula gitmek istememesi ve korkması ailesini endişelendirdi. Durumdan şüphelenen baba Osman B., 15 Şubat 2025 tarihinde çocuğunu merkeze bıraktıktan sonra dersin yapıldığı sınıfı dışarıdan takip etmeye başladı. Bir süre sonra öğretmen Halil İbrahim K.'nin Bünyamin'e bağırarak fiziksel müdahalede bulunduğunu gören baba, hemen polise haber verdi.

Olay yerine gelen polis ekipleri, öğretmen Halil İbrahim K.'yi gözaltına alırken, çocuk sağlık kontrolü için hastaneye götürüldü. Bünyamin B.T.'nin vücudunda morluklar tespit edildiği, psikolojik durumunun ise iyi olduğu belirtildi. Aile, olayla ilgili suç duyurusunda bulundu.

Rehabilitasyon merkezleri denetlenmeli

Bu olay, Türkiye'de özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerindeki denetim eksikliğini bir kez daha gündeme getirdi. Özellikle öğrenme güçlüğü, otizm spektrum bozukluğu gibi özel gereksinimli çocukların eğitim gördüğü merkezlerde personel eğitimi ve fiziksel müdahale protokollerinin yetersiz olduğu uzmanlar tarafından sık sık dile getiriliyor. Aileler, çocuklarının güvenliğinden emin olmak için merkezleri sık sık ziyaret etmeye ve şüpheli durumları yetkililere bildirmeye çağrılıyor.

Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı özel eğitim kurumlarının periyodik denetimleri olmasına rağmen, bu tür olayların yaşanması denetim mekanizmalarının yeterli olmadığını gösteriyor. Uzmanlar, rehabilitasyon merkezlerinde çalışan öğretmenlerin özel eğitim pedagojisi konusunda zorunlu hizmet içi eğitimlerden geçirilmesi ve kamera kaydı gibi izleme sistemlerinin yaygınlaştırılması gerektiğini vurguluyor.

Öte yandan, olayla ilgili adli süreç devam ediyor. Halil İbrahim K. ifadesinin ardından adli kontrol şartıyla serbest bırakılırken, Bünyamin B.T.'nin ailesi hukuki mücadeleden vazgeçmeyeceklerini belirtti. Aile avukatı, müvekkillerinin şikayetlerinin arkasında olduğunu ve çocuğun yaşadığı travmanın telafisi mümkün olmayan sonuçlar doğurabileceğini söyledi.

Bu tür olayların tekrarlanmaması için hem yasal düzenlemelerin hem de toplumsal farkındalığın artırılması gerekiyor. Özel gereksinimli çocukların eğitimi, duyarlılık ve uzmanlık gerektiren bir alan; ancak bu tür vakalar, sistemdeki açıkların hızla kapatılması gerektiğini gösteriyor. Ailelerin çocuklarını emanet ettikleri kurumları dikkatle seçmeleri ve herhangi bir şüphe durumunda yetkililere başvurmaları hayati önem taşıyor.

Etiketler:
öğrenciye şiddetrehabilitasyon merkeziİstanbulBüyükçekmeceöğretmen gözaltıözel eğitim

İlgili Haberler

Yıllarca 'kötü kadın' dediği üvey annesine muhtaç kaldı
Gündem

Yıllarca 'kötü kadın' dediği üvey annesine muhtaç kaldı

16 dk önce

DEM Parti heyetinden İmralı açıklaması: Öcalan'dan 'silahlar devreden çıksın' çağrısı
Gündem

DEM Parti heyetinden İmralı açıklaması: Öcalan'dan 'silahlar devreden çıksın' çağrısı

17 dk önce

Gülistan Doku soruşturmasında hamilelik şüphesi! Arkadaşı konuştu, kayıtlar silindi
Gündem

Gülistan Doku soruşturmasında hamilelik şüphesi! Arkadaşı konuştu, kayıtlar silindi

17 dk önce

Büyükçekmece'de rehabilitasyon merkezinde öğretmen şiddeti
Gündem

Büyükçekmece'de rehabilitasyon merkezinde öğretmen şiddeti

21 dk önce