TercihHaber
Telegram
SON DAKİKA
Siyaset

İmamoğlu'ndan Böcek'e Sert Yanıt: 'Tek Seferde İmzalatsınlar

✍️ TercihHaber 📖 2 dk okuma
İmamoğlu'ndan Böcek'e Sert Yanıt: 'Tek Seferde İmzalatsınlar

CHP'nin tutuklu cumhurbaşkanı adayı İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, aynı partiden tutuklu bulunan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek'in kendisine yönelik iddialarına sert bir yanıt verdi. İmamoğlu, "Eğer serbest kalmasına faydası olacaksa, böyle taksit taksit değil de bir seferde ne söyletmek istiyorlarsa önüne koyup imzalatsınlar da bari bir işe yarasın" ifadelerini kullandı. Bu açıklama, parti içindeki tutukluluk sürecine dair tartışmaları yeniden alevlendirdi.

Böcek'in İddiaları ve İmamoğlu'nun Tepkisi

Muhittin Böcek, cezaevinde bulunduğu süreçte İmamoğlu hakkında bazı açıklamalar yapmış, bu açıklamalar kademeli olarak kamuoyuna yansımıştı. Böcek'in iddiaları arasında, İmamoğlu'nun parti içi bazı tasarruflarına yönelik eleştiriler yer alıyordu. İmamoğlu ise bu durumu, Böcek'in üzerinde baskı kurulduğu ve ifadelerinin yönlendirildiği şeklinde yorumladı. "Bir kişinin özgürlüğü için bu tür yöntemlere başvurulması kabul edilemez" diyen İmamoğlu, adalet sistemine olan güvensizliğini dile getirdi. İkili arasındaki bu sözlü polemik, CHP içinde farklı yorumlara neden oldu.

Tutukluluk Süreci ve Siyasi Yansımaları

İmamoğlu ve Böcek, yürütülen soruşturmalar kapsamında tutuklanmış ve cezaevine gönderilmişti. Her iki isim de suçlamaları reddederken, siyasi amaçlı bir kumpasla karşı karşıya olduklarını savunuyor. İmamoğlu'nun cumhurbaşkanlığı adaylığı sürecinde tutuklanması, ulusal ve uluslararası kamuoyunda geniş yankı uyandırmıştı. Böcek'in iddiaları ise parti içi dayanışmayı zorlayacak nitelikte görülüyor. Gözlemciler, bu tür açıklamaların muhalefet partilerinde birlik mesajını zedelediğini belirtiyor.

CHP lideri Özgür Özel, iki belediye başkanının da mağdur olduğunu vurgularken, parti içi farklılıkların iktidar tarafından kullanılmaması gerektiğini ifade etti. Özel, "Tüm arkadaşlarımızın hukuki süreçlerinin takipçisiyiz. Ancak bu süreçte birbirimizi hedef almak yerine asıl suçlulara odaklanmalıyız" dedi.

Öte yandan, İmamoğlu'nun "tek seferde imzalatsınlar" sözü, kamuoyunda tartışma yaratırken, adalet sistemine yönelik ağır bir eleştiri olarak değerlendirildi. Hukukçular, bu tür bir ifadenin mahkeme sürecine müdahale anlamına gelebileceği uyarısında bulunurken, siyasi partilerden farklı tepkiler geldi. İktidara yakın kaynaklar ise İmamoğlu'nun sözlerini "yargıyı itibarsızlaştırma girişimi" olarak nitelendirdi.

Türkiye siyasetinde gerilimin yüksek olduğu bir dönemde yaşanan bu gelişmeler, muhalefet cephesindeki sıkıntıları gözler önüne seriyor. Ekrem İmamoğlu'nun cumhurbaşkanı adayı olarak öne çıktığı süreçte, parti içi uyumun ne kadar korunabileceği merak konusu. Muhittin Böcek'in iddiaları ise hukuki sürecin seyrini etkileyebilir. Her iki ismin de tutukluluk hallerinin devam etmesi, siyasi atmosferi daha da gerginleştiriyor. Bu bağlamda, tarafların sağduyulu davranması ve adalet arayışında ortak bir dil bulması, hem parti içi hem de ülke siyaseti açısından kritik önem taşıyor.

Etiketler:
imamoğlumuhittin böcektutuklamachpsiyasi gerilim

İlgili Haberler

İran Meclis Başkanı Kalibaf: Petrol yaptırımları kalktı, yüzde 20 daha pahalı satıyoruz
Siyaset

İran Meclis Başkanı Kalibaf: Petrol yaptırımları kalktı, yüzde 20 daha pahalı satıyoruz

9 dk önce

CHP'li Aytekin'den 'butlan yönetimi' tepkisi: Siyasi cunta
Siyaset

CHP'li Aytekin'den 'butlan yönetimi' tepkisi: Siyasi cunta

15 dk önce

Rusya'dan Türkiye'ye orman yangınları için iki uçak desteği
Siyaset

Rusya'dan Türkiye'ye orman yangınları için iki uçak desteği

15 dk önce

CHP'de görevden alınan Eskişehir İl Başkanı Yalaz: Siz kim oluyorsunuz
Siyaset

CHP'de görevden alınan Eskişehir İl Başkanı Yalaz: Siz kim oluyorsunuz

18 dk önce