İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) hakkındaki soruşturma kapsamında görülen davanın ikinci duruşması bugün Silivri'de başlıyor. İstanbul 33. Ağır Ceza Mahkemesi'nde saat 10.00'da başlayacak duruşmada, tutuksuz yargılanan sanıkların savunmalarının alınması bekleniyor. Yargılamanın yapılacağı yeni duruşma salonu, dava öncesinde tamamlanarak kullanıma hazır hale getirildi.
Duruşmanın Detayları
Mahkeme, İBB'ye yönelik yürütülen soruşturma kapsamında aralarında üst düzey bürokratların da bulunduğu çok sayıda sanığın yargılanmasına devam ediliyor. Bugünkü oturumda, daha önce ifadeleri alınmamış olan tutuksuz sanıkların savunmaları dinlenecek. Duruşma salonunda geniş güvenlik önlemleri alındığı, avukatların ve basın mensuplarının yoğun ilgi göstermesi bekleniyor.
Sürecin Arka Planı
İBB'ye yönelik soruşturma, kamuoyunda büyük yankı uyandırmış ve tartışmaları beraberinde getirmişti. İddianamenin kabul edilmesiyle başlayan yargılama süreci, kamuoyu tarafından yakından izleniyor. Duruşmaların Silivri'de yapılması, lojistik açıdan tartışmalara neden olsa da yetkililer, yeni adliye binasının bu tür davalar için daha uygun olduğunu belirtiyor. Davanın ikinci celsesi, sürecin seyri açısından kritik öneme sahip. Sanıkların savunmaları, suçlamaların kapsamı ve mahkemenin tutumu, davanın geleceği hakkında önemli ipuçları verecek. Yargılamanın, Türkiye'nin gündeminde uzun süre yer edinmesi bekleniyor.