TercihHaber
Telegram
SON DAKİKA
Siyaset

İBB davasında ilk duruşma temmuzda sona erecek

✍️ TercihHaber 📖 2 dk okuma
İBB davasında ilk duruşma temmuzda sona erecek

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ile ilgili yürütülen soruşturma kapsamında aralarında İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun da bulunduğu 414 kişinin yargılandığı davanın ilk duruşmasının temmuz ayında sonuçlanması bekleniyor. Silivri'deki İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın duruşmaları bugün devam edecek. Geçtiğimiz celselerde eski Medya AŞ Genel Müdürü İpek Elif Atayman'ın da aralarında olduğu 9 sanık tahliye edilmişti.

Dava süreci ve sanıklar

Dava, İBB'nin bazı ihalelerinde usulsüzlük yapıldığı ve belediyeye ait şirketlerin zarara uğratıldığı iddialarına dayanıyor. İddianamede, aralarında İmamoğlu'nun da bulunduğu 414 sanık hakkında çeşitli suçlamalar yer alıyor. İmamoğlu'na yönelik suçlamalar arasında 'ihaleye fesat karıştırma' ve 'terör örgütü propagandası yapmak' gibi maddeler bulunuyor. Ancak İmamoğlu, tüm suçlamaları reddediyor ve siyasi bir kumpas kurulduğunu savunuyor.

Duruşmalar, Silivri Ceza İnfaz Kurumu Kampüsü'ndeki duruşma salonunda yapılıyor. Yoğun güvenlik önlemleri altında gerçekleşen duruşmalara, çok sayıda avukat ve basın mensubu katılıyor.

Geçmiş duruşmalar ve tahliyeler

Önceki duruşmalarda mahkeme, 9 sanığın tahliyesine karar vermişti. Tahliye edilenler arasında eski Medya AŞ Genel Müdürü İpek Elif Atayman'ın yanı sıra İBB'ye bağlı şirketlerde yönetici olarak görev yapan isimler de bulunuyordu. Mahkeme heyeti, tahliye kararlarını 'delillerin toplanmış olması, kaçma ve delil karartma şüphesinin bulunmaması' gerekçelerine dayandırdı. Kalan sanıkların büyük bir kısmı ise tutuklu yargılanmaya devam ediyor.

Davanın ilk duruşmasının temmuz ayında sonuçlanması beklenirken, mahkemenin vereceği karar tüm Türkiye'de yakından takip ediliyor. Siyasi kulislerde, davanın sonucunun yerel seçimler öncesinde siyasi dengeleri etkileyeceği yorumları yapılıyor.

Etiketler:
İBBEkrem İmamoğludavaSilivriihale usulsüzlüğü

İlgili Haberler

CHP'de Rota Belirsiz: Kılıçdaroğlu'nun Yanıtı Partideki Ayrışmayı Şekillendirecek
Siyaset

CHP'de Rota Belirsiz: Kılıçdaroğlu'nun Yanıtı Partideki Ayrışmayı Şekillendirecek

25 dk önce

Büyükada Rum Yetimhanesi otel oluyor: Tarihi bina yine dönüşecek
Siyaset

Büyükada Rum Yetimhanesi otel oluyor: Tarihi bina yine dönüşecek

25 dk önce

Kılıçdaroğlu'ndan Demirtaş Kararına Destek, Ekibinden Öcalan'a 'Umut Hakkı' Çağrısı
Siyaset

Kılıçdaroğlu'ndan Demirtaş Kararına Destek, Ekibinden Öcalan'a 'Umut Hakkı' Çağrısı

26 dk önce

Atatürk'e adanan yarışmada ödüller sahiplerini buldu
Siyaset

Atatürk'e adanan yarışmada ödüller sahiplerini buldu

26 dk önce