TercihHaber
Telegram
SON DAKİKA
Gündem

Hamile eşini öldüren zanlı alkışlarla uğurlandı: Tebessümü infial yarattı

✍️ TercihHaber 📖 2 dk okuma
Hamile eşini öldüren zanlı alkışlarla uğurlandı: Tebessümü infial yarattı

Aydın'ın Karacasu ilçesinde, bir hafta önce hamile eşi ve beraberindeki erkeği silahla öldürdüğü iddiasıyla gözaltına alınan Erkan Aslan, çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi. Ancak adliye çıkışında yaşanan görüntüler, toplumda büyük bir infial yarattı. Zanlı, adliye önünde kendisini bekleyen bir grup tarafından alkışlarla uğurlanırken, yüzündeki tebessüm tepkilere neden oldu.

Olayın geçmişi

29 yaşındaki Erkan Aslan, iddiaya göre eşi Gülbahar Aslan'ın (7 aylık hamile) başka bir erkekle ilişkisi olduğunu öğrendi. Şüphelenen zanlı, eşini takip ettiği sırada onu bir araçta başka bir erkekle yakaladı. Çıkan tartışma sonrası Aslan, yanında taşıdığı tabancayla önce eşi Gülbahar Aslan'ı, ardından da yanındaki erkek olarak belirlenen 27 yaşındaki Halil İbrahim İrer'i vurarak öldürdü.

Olayın ardından kaçan Aslan, kısa süre sonra jandarma ekiplerince yakalandı. Gözaltı işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen zanlı, çıkarıldığı mahkemece 'kasten öldürme ve nitelikli kasten öldürme' suçlarından tutuklandı.

Adliye çıkışında alkışlar

Ancak asıl tartışma, adliye çıkışında başladı. Bazı yakınları ve çevredekiler, zanlı Aslan'ı adliye çıkışında alkışlarla karşıladı. Aslan'ın bu sırada yüzünde bir tebessüm olduğu görüldü. Bu görüntüler sosyal medyada hızla yayılırken, kullanıcılar büyük bir öfke ifade etti. Pek çok kişi, cinayeti eleştirirken, zanlıya yönelik bu desteğin kabul edilemez olduğunu belirtti.

Toplumsal tepki ve yorumlar

Olay, kadına yönelik şiddet ve 'namus cinayeti' tartışmalarını yeniden alevlendirdi. Kadın örgütleri ve bazı milletvekilleri, bu tür cinayetlerin 'tahrik' indirimiyle cezasız kalmaması gerektiğini vurguladı. Ayrıca zanlıyı alkışlayanların da soruşturulması gerektiği ifade edildi.

Hukuki süreç

Erkan Aslan, Aydın Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'na gönderildi. Soruşturma sürüyor. Adalet Bakanlığı'nın konuya ilişkin henüz bir açıklaması yok. Ancak kamuoyunun tepkisi, davanın yakından takip edileceğini gösteriyor.

Etiketler:
Aydıncinayethamile eşnamus cinayetiErkan Aslankadına şiddet

İlgili Haberler

11 yıl önceki cinayette yeni gelişme: 2 sanığa tahliye
Gündem

11 yıl önceki cinayette yeni gelişme: 2 sanığa tahliye

3 dk önce

Kılıçdaroğlu tehdit soruşturmasında Daltonlar şüphelisi tutuklandı
Gündem

Kılıçdaroğlu tehdit soruşturmasında Daltonlar şüphelisi tutuklandı

9 dk önce

Edirne'de TIR çarpması: Emlakçı hayatını kaybetti
Gündem

Edirne'de TIR çarpması: Emlakçı hayatını kaybetti

10 dk önce

Aile Bakanlığı ve Sıfır Atık Vakfı'ndan çevre için iş birliği protokolü
Gündem

Aile Bakanlığı ve Sıfır Atık Vakfı'ndan çevre için iş birliği protokolü

10 dk önce