TercihHaber
Telegram
SON DAKİKA
Gündem

Güngören'de alt geçit su altında: Sürücüler zor anlar yaşadı

✍️ TercihHaber 📖 2 dk okuma
Güngören'de alt geçit su altında: Sürücüler zor anlar yaşadı

İstanbul'un Güngören ilçesinde etkili olan sağanak yağış, kısa sürede hayatı olumsuz etkiledi. Yağışın ardından ilçedeki önemli bir alt geçitte su birikintisi oluştu. Alt geçidin su altında kalması nedeniyle sürücüler zor anlar yaşarken, bölgede uzun araç kuyrukları meydana geldi. Olay yerine çağrılan itfaiye ekipleri, su tahliye çalışmalarına başladı.

Şiddetli yağış alt geçidi kullanılamaz hale getirdi

Güngören'de öğle saatlerinde başlayan yağış, kısa sürede şiddetini artırdı. Yağmurla birlikte ilçenin bazı noktalarında su taşkınları yaşandı. En kritik durum ise araç trafiğinin yoğun olduğu bir alt geçitte meydana geldi. Alt geçit, biriken yağmur suları nedeniyle tamamen kullanılamaz hale geldi. Sürücüler, su seviyesinin yükselmesiyle birlikte araçlarını terk etmek zorunda kalmadı ancak ilerlemekte güçlük çekti. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri, suyu tahliye etmek için çalışma başlattı. Ekiplerin müdahalesiyle su seviyesi düşürülmeye çalışılırken, çevredeki diğer noktalarda da kontroller yapıldı.

Trafikte aksamalar yaşandı

Alt geçidin su altında kalması, bölge trafiğinde önemli aksamalara neden oldu. Özellikle iş çıkışı saatlerine denk gelen olay, sürücülerin mağduriyetini artırdı. Uzun araç kuyruklarının oluştuğu alt geçit çevresinde trafik ekipleri yönlendirme çalışması yaptı. Alternatif güzergahlar kullanıma açılırken, sürücülerin dikkatli olması konusunda uyarılar yapıldı. Yağışın etkisini kaybetmesiyle birlikte su tahliye çalışmaları da hızlandı. İtfaiye ekipleri, alt geçidin yeniden trafiğe açılması için çalışmalarını sürdürüyor.

Benzer durumların yaşanmaması için ilçe belediyesine bağlı ekipler de yağmur suyu drenaj sistemlerini kontrol etti. Yetkililer, vatandaşları ani sel ve su baskınlarına karşı tedbirli olmaya çağırdı. İstanbul'da son günlerde etkili olan sağanak yağışlar, altyapı sorunlarını bir kez daha gündeme getirdi. Uzmanlar, kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında altyapı yatırımlarının artırılması gerektiğini vurguluyor.

Etiketler:
Güngörenalt geçitsu baskınıİstanbulsağanak yağıştrafik

İlgili Haberler

Yastıkla yüzünü kapatıp ateş etmiş: Adana'da bekçiden vahşet
Gündem

Yastıkla yüzünü kapatıp ateş etmiş: Adana'da bekçiden vahşet

11 dk önce

MİT 91 yıllık gizli mektup açma formülünü paylaştı
Gündem

MİT 91 yıllık gizli mektup açma formülünü paylaştı

16 dk önce

İstanbul'da kimyasal sızıntı: Fabrika işçileri tahliye edildi
Gündem

İstanbul'da kimyasal sızıntı: Fabrika işçileri tahliye edildi

21 dk önce

Boşanma aşamasındaki eşini 7 yaşındaki kızının gözü önünde öldüren bekçi tutuklandı
Gündem

Boşanma aşamasındaki eşini 7 yaşındaki kızının gözü önünde öldüren bekçi tutuklandı

26 dk önce