Fenerbahçe'nin Fransız orta saha oyuncusu Matteo Guendouzi, UEFA Şampiyonlar Ligi 3. eleme turu rövanşında yarın deplasmanda karşılaşacakları Sturm Graz maçı öncesinde basın toplantısında önemli açıklamalarda bulundu. Tecrübeli futbolcu, rakibin gücünün farkında olduklarını belirterek, "Zor olacağını biliyoruz çünkü Avusturya şampiyonu güçlü bir takım. Ancak biz de hedefimize odaklandık ve turu geçmek için sahaya çıkacağız" dedi. İlk maçtaki 1-1'lik beraberliğin ardından avantajı kazanmak isteyen sarı-lacivertlilerde Guendouzi'nin açıklamaları taraftarlara umut verdi.
Guendouzi: Rakibi Analiz Ettik
Teknik direktörlerinin maç öncesi analizlerini iyi yaptıklarını dile getiren Guendouzi, "Sturm Graz'ın oyun tarzını, bireysel yeteneklerini ve zayıf noktalarını detaylıca çalıştık. Sahada plana sadık kalırsak olumlu sonuç alacağımıza inanıyorum" diye konuştu. Fransız oyuncu, orta sahadaki mücadelenin kritik olacağını vurgulayarak, "İlk maçta topa sahip olma oranını biz yakaladık ama gol bulmakta zorlandık. Bu kez daha etkili olmalıyız. Şut açıları bulup kaleyi yoklamalıyız" ifadelerini kullandı.
Takımın Hedefi: Turu Geçip Grupta Olmak
Fenerbahçe'nin bu sezonki en büyük hedefinin Şampiyonlar Ligi gruplarına kalmak olduğunu belirten Guendouzi, "Kulüp ve taraftarlar için bu çok önemli. Biz de bunun bilincindeyiz. Elimizden gelenin en iyisini yapacağız. Sonuç ne olursa olsun, sahada savaşan bir takım izleteceğiz" şeklinde konuştu. Ayrıca, taraftar desteğinin arkalarında olduğunu bildiklerini ancak deplasman maçının heyecanını kontrol etmeleri gerektiğini sözlerine ekledi.
Son olarak, genç oyunculara da tavsiyelerde bulunan Guendouzi, "Konsantrasyonu yüksek tutmak ve takım oyununa odaklanmak gerek. Biz birlikte güçlüyüz, bunu her maçta gösteriyoruz" dedi.
Fenerbahçe, yarın TSİ 21:00'de Avusturya'da Sturm Graz'ın evi olan Merkur Arena'da zorlu bir 90 dakika geçirecek. Turu geçen takım, play-off turunda Galatasaray veya Young Boys eşleşmesinin galibiyle karşılaşacak.