Adıyaman'da, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yürütülen Evlenecek Gençlerin Desteklenmesi Projesi kapsamında faizsiz evlilik kredisi alarak dünya evine giren Murat ve Serap Gözübüyük çifti, bir yıl sonra ikiz kız çocuklarına kavuşmanın mutluluğunu yaşıyor. Çift, hem evlilik kredisiyle yuva kurmanın hem de bebeklerini kucaklarına almanın heyecanını bir arada yaşıyor.
Proje kapsamında alınan faizsiz kredi hayatı kolaylaştırdı
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın 2023 yılında başlattığı Evlenecek Gençlerin Desteklenmesi Projesi, evlilik hazırlığı yapan genç çiftlere faizsiz kredi imkânı sunuyor. Projeden yararlanan Murat ve Serap Gözübüyük çifti, Adıyaman'ın Merkez ilçesinde düzenlenen törenle evlenmiş, aldıkları kredi sayesinde ev eşyalarını temin ederek yeni hayatlarına hızlı bir başlangıç yapmıştı. Çift, projenin kendilerine sağladığı maddi desteğin büyük bir rahatlık getirdiğini belirtiyor.
Bir yıllık evliliklerinin ardından ikiz bebek beklediklerini öğrenen Gözübüyük çifti, Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde gerçekleşen doğumla birlikte iki sağlıklı kız çocuğu sahibi oldu. Bebeklere Elif ve Zeynep isimlerini veren aile, mutluluklarını yakın çevreleriyle paylaştı.
Ailelerden ve yetkililerden tebrik ziyareti
Çiftin mutlu haberini alan yakınları ve mahalle sakinleri, Gözübüyük ailesini ziyaret ederek tebriklerini iletti. Adıyaman Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü yetkilileri de aileyi evlerinde ziyaret ederek bebeklere hediye takdim etti. İl Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, proje kapsamında desteklenen ailelerin mutluluklarına ortak olmaktan duydukları memnuniyet dile getirildi.
Murat Gözübüyük, “Bir yıl önce düğünümüzde aldığımız kredi sayesinde evimizi donatmış, rahat bir başlangıç yapmıştık. Şimdi de ikiz kızlarımızla hayallerimiz katlandı. Devletimizin bu desteği sayesinde gençler evlenirken daha az stres yaşıyor” ifadelerini kullandı. Serap Gözübüyük ise, “İkiz annesi olmak çok güzel bir duygu, her şey yolunda. Projenin devam etmesi dileğiyle” dedi.
Öte yandan, Evlenecek Gençlerin Desteklenmesi Projesi, 18-29 yaş arası çiftlere 48 ay vadeli, 150 bin TL'ye kadar faizsiz kredi imkânı sunuyor. Proje kapsamında bugüne kadar binlerce çift evlenme hayalini gerçekleştirdi.
Gözübüyük çiftinin yaşadıkları, projenin gençler üzerindeki olumlu etkisini bir kez daha ortaya koyuyor. Devlet desteğiyle kurulan yuvaların, sadece evlilik değil, sonrasında da aile bütünlüğünü korumada önemli bir rol oynadığı görülüyor. Genç nüfusun yoğun olduğu Adıyaman gibi illerde bu tür projelerin yaygınlaştırılması, aile kurumunun güçlenmesine katkı sağlıyor.