Gaziosmanpaşa belediyesine yönelik rüşvet ve yolsuzluk soruşturmasının dikkat çeken isimlerinden Gürkan Dölekli, mahkeme karşısına çıkarak suçlamaları reddetti. Dölekli, "Kesinlikle üstüne basarak tekrarlıyorum, ben kesinlikle kimseye rüşvet vermedim" ifadelerini kullandı. Davada ismi geçen Aktaş İnşaat'ın ortağı olan Dölekli, özellikle belediye yetkililerine para aktarıldığına dair iddiaların gerçeği yansıtmadığını belirtti.
Davanın kronolojisi
Gaziosmanpaşa Belediyesi'ne yönelik soruşturma, belediye ihalelerinde usulsüzlük ve rüşvet iddiaları üzerine başlatılırken, ifade veren Dölekli'nin firma ortaklığı yaptığı belirtildi. Soruşturma kapsamında aralarında belediye başkan yardımcıları ve üst düzey bürokratların da bulunduğu birçok kişi gözaltına alınmıştı. Dölekli, duruşma salonunda suçlamaları kabul etmezken, ticari ilişkilerinin yasal çerçevede yürütüldüğünü ifade etti. Avukatı da müvekkilinin masumiyetini kanıtlamak için her türlü hukuki yönteme başvurulacağını söyledi.
Bağlam ve tepkiler
"Rüşvet vermedim" çıkışı, siyasi çevrelerde tartışma yaratırken, muhalefet partileri iddiaların aydınlatılması için meclis araştırması talep etti. Daha önce Aktaş İnşaat'ın belediye ihalelerinde imtiyazlı muamele gördüğüne dair haberler çıkmıştı. Dölekli'nin iddiaları reddetmesi, dava sürecinin seyrini değiştirebilir. Hukukçular, soruşturma kapsamındaki diğer sanıkların ifadelerinin belirleyici olacağını belirtiyor.