TercihHaber
Telegram
SON DAKİKA
Siyaset

Gaziantep'te 1 milyarlık kamu arazisi satışa çıkarıldı

✍️ TercihHaber 📖 2 dk okuma
Gaziantep'te 1 milyarlık kamu arazisi satışa çıkarıldı

Gaziantep'in AKP yönetimindeki Şahinbey Belediyesi, yaklaşık 1 milyar TL değerindeki kamu arazilerini satışa çıkardı. CHP'li meclis üyelerinin tepki gösterdiği karar, 'satış belediyeciliği' olarak nitelendiriliyor. Belediye, satıştan elde edilecek gelirin altyapı ve sosyal projelere harcanacağını açıkladı.

Satışa çıkarılan araziler ve değerleri

Şahinbey Belediyesi, kentin çeşitli noktalarında bulunan 15 farklı parseli ihale yoluyla satışa sundu. Arazilerin toplam büyüklüğü 120 dönümü aşarken, en yüksek değerli parsel 350 milyon TL ile şehir merkezindeki ticari alan oldu. İhale takvimi kapsamında başvuruların 15 gün içinde alınacağı belirtildi.

CHP'den sert tepki: 'Kamu kaynakları peşkeş çekiliyor'

CHP Şahinbey İlçe Başkanı Mehmet Yılmaz, belediyenin bu kararını eleştirerek 'Kamu arazilerinin satışı, gelecek nesillerin hakkının gasp edilmesidir. Belediye, bu satışlarla kısa vadeli gelir elde etmeyi hedeflerken, uzun vadede kentin planlı gelişimini baltalıyor' dedi. Yılmaz, satışın iptali için hukuki süreç başlatacaklarını duyurdu.

Belediyeden savunma: 'Gelir halka hizmet olarak dönecek'

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, satış kararını savunarak 'Elde edilecek gelirle yeni parklar, yollar ve sosyal tesisler inşa edeceğiz. Bu satış, kentin ihtiyaçlarını karşılamak için zorunlu bir adımdı' ifadelerini kullandı. Belediye yetkilileri, satışın şeffaf bir ihale süreciyle gerçekleştirileceğini vurguladı.

Geçmişte de benzer tartışmalar yaşanmıştı

Gaziantep'te daha önce de belediye arazilerinin satışı gündeme gelmişti. 2019 yılında satılan bir kamu arazisinin imar planı değişiklikleriyle değer kazanması, 'rant belediyeciliği' tartışmalarını beraberinde getirmişti. Uzmanlar, belediyelerin arazi satışlarının kontrol altına alınması gerektiğini düşünüyor. Şahinbey'deki bu son satışın da benzer tartışmaları alevlendirmesi bekleniyor.

Bu tür satışlar, belediyelerin mali kaynak yaratma çabaları ile kamu yararı arasındaki hassas dengeyi bir kez daha gözler önüne seriyor. Satışın yasal sürece uygunluğu ve gelirin şeffaf kullanımı, kamuoyunun takibinde olacak.

Etiketler:
GaziantepŞahinbey Belediyesikamu arazisisatışCHPAKPbelediyecilik

İlgili Haberler

CHP'li Vekilden Dokunulmazlık Dosyasına Sert Tepki: 'İçeriğini Bilmiyoruz
Siyaset

CHP'li Vekilden Dokunulmazlık Dosyasına Sert Tepki: 'İçeriğini Bilmiyoruz

14 dk önce

Satranç efsanesi Judit Polgar'a Macaristan cumhurbaşkanlığı teklifi
Siyaset

Satranç efsanesi Judit Polgar'a Macaristan cumhurbaşkanlığı teklifi

24 dk önce

İzmir'de 3 bin 500 kişiye istihdam sağlayacak dev sera projesi
Siyaset

İzmir'de 3 bin 500 kişiye istihdam sağlayacak dev sera projesi

29 dk önce

EMEP'li Karaca'dan arıcılardan kovan başına 100 TL alınmasına tepki
Siyaset

EMEP'li Karaca'dan arıcılardan kovan başına 100 TL alınmasına tepki

48 dk önce