Gaziantep'te sabah saatlerinde Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın (YKS) ilk oturumuna yetişmek için yola çıkan iki öğrencinin bulunduğu otomobil, bir kavşakta TIR ile çarpıştı. Feci kazada, 19 yaşındaki iki öğrenci yaralanırken, araç sürücüsü olan gencin durumunun ağır olduğu bildirildi. Olay, sınav sabahı yaşanan üzücü bir kaza olarak kentte gündem oldu.
Kaza anı ve müdahale
Kaza, Gaziantep'in Şehitkamil ilçesindeki bir kavşakta meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, YKS'nin ilk oturumuna katılmak üzere evlerinden çıkan C.A. (19) ve E.K. (19) isimli iki öğrenci, C.A.'nın kullandığı otomobille seyir halindeyken, kavşakta bir TIR'la çarpıştı. Çarpışmanın etkisiyle araç hurdaya dönerken, çevredekilerin ihbarı üzerine olay yerine çok sayıda sağlık ve polis ekibi sevk edildi. Yaralı öğrenciler, ilk müdahalenin ardından Gaziantep'teki çeşitli hastanelere kaldırıldı. Sağlık ekipleri, sürücü C.A.'nın hayati tehlikesinin bulunduğunu, diğer öğrenci E.K.'nin ise durumunun iyi olduğunu açıkladı. Polis, kazayla ilgili soruşturma başlatırken, TIR sürücüsü ifadesi alınmak üzere emniyete götürüldü.
Sınav maratonu ve güvenlik endişeleri
Her yıl milyonlarca öğrencinin katıldığı YKS, bu yıl da 17-18 Haziran tarihlerinde gerçekleştiriliyor. Sınav sabahı yaşanan bu tür kazalar, öğrencilerin ve ailelerinin sınav stresiyle birlikte trafik güvenliği endişelerini de artırıyor. Yetkililer, sınav günlerinde trafik yoğunluğuna dikkat edilmesi ve erken yola çıkılması konusunda uyarılarda bulunuyor. Gaziantep'teki bu kaza, YKS sürecinde yaşanan talihsiz olaylardan biri olarak kayıtlara geçti. Öğrencilerin sınav heyecanı ve zaman baskısı altında trafik kazalarına karışma riski, her yıl benzer üzücü haberlere konu oluyor. Uzmanlar, sınav sabahı ebeveynlerin ve öğrencilerin mutlaka erken hareket etmesi, hız sınırlarına uyması ve dikkatli araç kullanması gerektiğini vurguluyor.