TercihHaber
Telegram
SON DAKİKA
Siyaset

Gazeteci Ali Çağatay provokatif paylaşımı nedeniyle tutuklandı

✍️ TercihHaber 📖 2 dk okuma
Gazeteci Ali Çağatay provokatif paylaşımı nedeniyle tutuklandı

Gazeteci Ali Çağatay, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür A.Ş. Genel Müdür Yardımcısı Erhan Karaal’ın kaçırılmasıyla ilgili olarak sosyal medya hesabından yaptığı provokatif paylaşımla emniyet teşkilatını hedef aldığı gerekçesiyle çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan Çağatay, polis merkezindeki işlemlerinin ardından sevk edildiği nöbetçi sulh ceza hakimliğince “halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama” suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Tutuklama süreci ve gerekçe

Ali Çağatay, iddiaya göre olayın hemen ardından bir sosyal medya platformunda “Erhan Karaal’ın kaçırılmasında polisin parmağı var” benzeri ifadeler içeren bir paylaşım yaptı. Bu paylaşım, soruşturma dosyasına provokatif ve asılsız iddialar olarak yansıdı. Emniyet yetkilileri, paylaşımın kamu düzenini bozmaya ve kurumlar arası güveni sarsmaya yönelik olduğunu belirtti. Tutuklama kararında, delil karartma ve kaçma şüphesi bulunduğu değerlendirilerek adli kontrol hükümlerinin yetersiz kalacağı gerekçesiyle tutuklama tedbirine başvuruldu.

Erhan Karaal’ın kaçırılması

Olay, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Kültür A.Ş.’de genel müdür yardımcısı olarak görev yapan Erhan Karaal’ın dün sabah saatlerinde evinin önünden kimliği belirsiz kişilerce kaçırılmasıyla başladı. Polis ekipleri, kaçırma anına ait güvenlik kameralarını incelemeye alırken, olay yerinde bulunan bir notta gazetecilere yönelik imalar olduğu öne sürüldü. Soruşturma kapsamında şu ana kadar altı kişi gözaltına alınırken, Karaal’ın sağ salim kurtarılması için çalışmalar sürüyor. İstanbul Valiliği, olayla ilgili açıklamasında “Kaçırma eylemini gerçekleştirenlerin tespiti ve yakalanması için tüm imkanlar seferber edilmiştir” dedi.

Tepkiler ve hukuki boyut

Ali Çağatay’ın tutuklanması, medya ve siyaset çevrelerinde farklı yankı uyandırdı. Bazı gazeteci örgütleri, tutuklamayı ifade özgürlüğüne müdahale olarak nitelendirirken, hükümete yakın kaynaklar ise paylaşımın provokatif olduğunu ve soruşturmanın adil yürütülmesi gerektiğini vurguladı. Türkiye Gazeteciler Sendikası, “Bir gazetecinin yaptığı bir paylaşım nedeniyle tutuklanması kabul edilemez. Bu, basın özgürlüğü açısından ciddi bir geri adımdır” açıklamasında bulundu. Öte yandan, İçişleri Bakanlığı emniyet teşkilatına yönelik her türlü asılsız iddianın soruşturulacağını belirtti.

Sonuç olarak, Ali Çağatay’ın tutuklanması, Erhan Karaal’ın kaçırılması olayıyla bağlantılı olarak yargının hassasiyetini ve provokatif paylaşımların hukuki sonuçlarını bir kez daha gündeme getirdi. Soruşturma devam ederken, hem kaçırma olayının hem de gazetecinin yargısal sürecin kamuoyunda yakından takip edilmesi bekleniyor.

Etiketler:
Ali ÇağataytutuklamaErhan Karaalkaçırmaprovokatif paylaşımemniyetİstanbulbasın özgürlüğü

İlgili Haberler

ABD'den 17 yıl sonra tarihi Türkiye adımı: Trump'ın çantasındaki 'hediye' ne
Siyaset

ABD'den 17 yıl sonra tarihi Türkiye adımı: Trump'ın çantasındaki 'hediye' ne

1 dk önce

Tunceli'de kadın çiftçilerle çilek hasadı: verim ve kalitede rekor
Siyaset

Tunceli'de kadın çiftçilerle çilek hasadı: verim ve kalitede rekor

2 dk önce

Kurtulmuş: Terörsüz Türkiye hedefinin yüzde 90’ı tamamlandı, yakında bitecek
Siyaset

Kurtulmuş: Terörsüz Türkiye hedefinin yüzde 90’ı tamamlandı, yakında bitecek

3 dk önce

Bozcaada'da yaz boyu araç girişine yasak
Siyaset

Bozcaada'da yaz boyu araç girişine yasak

6 dk önce