TH TercihHaber
Telegram
SON DAKİKA
Spor

Fransa'da Şampiyonlar Ligi finali sonrası taraftar polis çatışması: 416 gözaltı

✍️ TercihHaber 📖 2 dk okuma
Fransa'da Şampiyonlar Ligi finali sonrası taraftar polis çatışması: 416 gözaltı

Paris Saint-Germain'in (PSG) UEFA Şampiyonlar Ligi finalini kazanmasıyla Fransa sokaklarında başlayan kutlamalar kısa sürede kargaşaya dönüştü. Başkent Paris'in simgesi Şanzelize Caddesi'nde toplanan binlerce taraftarın coşkusu polisle arbede ve çatışmaya evrildi. Emniyet güçleri, kalabalığı kontrol altına almak için göz yaşartıcı gaz ve tazyikli su kullanırken, olaylarda 7 polis memuru hafif şekilde yaralandı ve 416 kişi gözaltına alındı.

Kutlamalar nasıl çatışmaya dönüştü?

PSG taraftarları, maçın bitiş düdüğüyle birlikte Şanzelize Caddesi ve Eyfel Kulesi çevresinde toplanmaya başladı. Başlangıçta neşeli bir atmosfer hakimken, zamanla kontrolsüz kalabalık artınca güvenlik güçleri müdahale kararı aldı. Polis, ateşlenen maytaplar ve havai fişekler nedeniyle tehlikenin büyüdüğünü belirtti. Müdahale sırasında bazı taraftarlar polise taş ve şişe fırlattı, araçları ateşe verdi. Çevik kuvvet ekipleri, göstericilere dağılmaları yönünde uyarılarda bulundu ancak taraftarların bir kısmı karşılık verince çatışma kaçınılmaz oldu. Olaylar gece geç saatlere kadar sürdü.

Yetkililerden açıklamalar

Fransa İçişleri Bakanı, yaptığı yazılı açıklamada, güvenlik güçlerinin olaylara hızlı ve etkin şekilde müdahale ettiğini, 416 kişinin gözaltına alındığını ve soruşturmanın sürdüğünü duyurdu. Ayrıca, yaralanan 7 polis memurunun durumunun iyi olduğu ve hastanede tedavi altına alındığı bildirildi. Paris Belediyesi, hasar tespit çalışmalarına başlarken, bazı iş yerleri ve araçların zarar gördüğü öğrenildi. Taraftar gruplarının organizasyonu ve güvenlik önlemleri eleştirilirken, PSG yönetimi taraftarlarını sağduyuya davet etti.

Olayların arka planı ve etkileri

Fransa'nın başkenti Paris, daha önce de büyük spor organizasyonları sonrası benzer olaylara sahne olmuştu. 2018 Dünya Kupası'nı Fransa'nın kazanması sonrası da Şanzelize'de büyük çaplı kutlamalar yapılmış, ancak bu kez yaşanan şiddet olayları dikkat çekti. Uzmanlar, pandemi sonrası biriken enerjinin sokağa taşması ve kalabalık yönetimindeki zafiyetlerin olayları körüklediğini belirtiyor. İçişleri Bakanlığı, gelecek büyük maçlar için güvenlik önlemlerinin artırılacağını duyurdu. Gözaltına alınanların bir kısmı serbest bırakılırken, asayişi bozdukları gerekçesiyle haklarında adli işlem başlatıldı. Fransa'da spor müsabakaları sonrası yaşanan bu tür olaylar, güvenlik güçlerinin hazırlık düzeyini ve taraftar profillerini yeniden sorgulatıyor. Yaşanan kaos, PSG'nin tarihi zaferinin gölgesinde kalsa da, yetkililerin bu tür durumlara karşı daha proaktif önlemler alması gerektiğini ortaya koydu.

Etiketler:
PSGŞampiyonlar LigiFransapolis çatışmasıtaraftar olayları

İlgili Haberler

1962 Dünya Kupası: Şili'de Tarihi Anlar ve Sert Mücadeleler
Spor

1962 Dünya Kupası: Şili'de Tarihi Anlar ve Sert Mücadeleler

3 dk önce

1966 Dünya Kupası Tartışmalı Şampiyonluk: İngiltere'nin Zaferi Hala Konuşuluyor
Spor

1966 Dünya Kupası Tartışmalı Şampiyonluk: İngiltere'nin Zaferi Hala Konuşuluyor

4 dk önce

Kayserispor'da seçimli olağanüstü genel kurul ertelendi
Spor

Kayserispor'da seçimli olağanüstü genel kurul ertelendi

30 dk önce

Fenerbahçe ve Galatasaray'a Leao müjdesi: Yıldız oyuncu ayrılığını duyurdu
Spor

Fenerbahçe ve Galatasaray'a Leao müjdesi: Yıldız oyuncu ayrılığını duyurdu

35 dk önce