Kırıkkale'nin Keskin ilçesinde dün akşam saatlerinde etkili olan şiddetli fırtına, iki ayrı caminin minaresini yerle bir etti. Rüzgarın hızının saatte 90 kilometreye ulaştığı bölgede, minarelerin devrilmesi sonucu çevredeki binalarda da maddi hasar oluştu. Olayda can kaybı yaşanmazken, vatandaşlar büyük korku yaşadı.
Minaresi Devrilen Camiler ve Hasarlar
Fırtınanın en şiddetli vurduğu noktalardan biri olan Keskin ilçe merkezindeki Merkez Camii ile Çarşı Camii'nin beton minareleri, kökünden kırılarak yan binaların üzerine düştü. Devrilen minarelerin çarptığı iki apartmanın çatısında büyük çökmeler meydana gelirken, bir iş yerinin de duvarı yıkıldı. İlçe genelinde ulaşımda aksamalar yaşandı, ekipler seferber oldu. Belediye ekipleri, hasar tespit çalışmalarının sürdüğünü ve vatandaşların can güvenliği için gerekli önlemlerin alındığını duyurdu.
Yetkililerden Açıklama ve Alınan Önlemler
Kırıkkale Valisi, olay yerinde incelemelerde bulunarak, "Fırtına maalesef iki camimizin minaresini devirdi. Can kaybımız yok, şükürler olsun. Maddi hasarımız var, ancak geçmiş olsun. Vatandaşlarımıza dikkatli olmaları çağrısında bulunuyorum" dedi. İlçe Müftülüğü de hasar gören camilerde ibadete ara verildiğini ve onarım çalışmalarına en kısa sürede başlanacağını açıkladı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü ise bölge için kuvvetli rüzgar uyarısını sürdürüyor.
Bu tür şiddetli hava olayları, özellikle betonarme yapıların rüzgar yüklerine karşı dayanıklılığını bir kez daha gündeme getiriyor. Minare gibi yüksek yapıların periyodik bakımlarının aksatılmaması gerektiği belirtiliyor.