Fenerbahçe'nin Brezilyalı kalecisi Ederson Moraes ve orta saha oyuncusu Mattéo Guendouzi, takımın izin gününde İstanbul'u gezerek aileleriyle vakit geçirdi. Ederson, özel bir tekne kiralayarak eşi, üç çocuğu ve yakınlarıyla Boğaz turu yaptı. Guendouzi ise tarihi yarımadada turistik mekanları ziyaret etti.
Boğaz'da aile saadeti
Fenerbahçe'nin sezon başında kadrosuna kattığı deneyimli kaleci Ederson Moraes, yoğun maç trafiğinin ardından gelen izin gününü ailesine ayırdı. Brezilyalı file bekçisi, özel bir tekne kiralayarak eşi, üç çocuğu ve yakınlarını Boğaz'ın eşsiz manzarasıyla buluşturdu. Tekne turu sırasında keyifli anlar yaşayan Ederson ailesi, İstanbul'un simge yapılarını denizden görme fırsatı buldu.
Ederson'un Boğaz turu, saat 14.00 sularında başladı ve yaklaşık iki saat sürdü. Kuruçeşme'den hareket eden tekne, Bebek, Rumeli Hisarı ve Emirgan koylarını gezdi. Ederson'un çocukları, teknenin güvertesinde oyunlar oynarken, aile fotoğraf çektirmeyi de ihmal etmedi. Tekne personeli, futbolcunun oldukça ilgili ve mütevazı tavırlarıyla dikkat çektiğini belirtti.
Fenerbahçe'de bu sezon gösterdiği performansla taraftarın sevgisini kazanan Ederson, saha dışında da ailesine düşkünlüğüyle biliniyor. Brezilyalı kaleci, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda "İstanbul'u denizden görmek harikaydı. Ailemle birlikte olmak bana huzur veriyor" ifadelerini kullandı.
Guendouzi tarihi yarımadada
Fenerbahçe'nin Fransız orta saha oyuncusu Mattéo Guendouzi ise izin gününü farklı bir rotada değerlendirdi. Genç futbolcu, tarihi yarımadada bulunan Ayasofya, Topkapı Sarayı ve Sultanahmet Camii'ni ziyaret etti. Guendouzi'ye birkaç yakın arkadaşının eşlik ettiği öğrenildi.
Guendouzi, gezisi sırasında bol bol fotoğraf çekti ve yerel lezzetlerin tadına baktı. Öğle yemeğinde bir restoranda kebabın yanı sıra Türk tatlılarından baklava yediği belirtildi. Fransız oyuncu, daha sonra Kapalıçarşı'yı gezerek hediyelik eşya aldı. Guendouzi'nin özellikle el dokuması halılara ilgi gösterdiği ve birkaç parça aldığı ifade edildi.
Fenerbahçe yönetimi, oyunculara bir günlük izin vererek yoğun fikstür öncesi moral depolamalarını amaçladı. Takım, hafta sonu oynanacak olan Süper Lig maçı öncesi hazırlıklarına bugün itibarıyla devam edecek.
İstanbul'un futbolcu turizmi
Fenerbahçe'nin yanı sıra Beşiktaş ve Galatasaray'da forma giyen birçok yabancı futbolcu, izin günlerinde İstanbul'un tarihi ve turistik yerlerini gezmeyi tercih ediyor. Son yıllarda artan yabancı oyuncu sayısı, şehirdeki turistik aktivitelere de yansıyor. Özellikle Boğaz turları ve tarihi yarımada gezileri, futbolcuların ilk sıradaki tercihleri arasında.
İstanbul, futbolcular için sadece bir spor şehri değil; aynı zamanda kültürel zenginlikleriyle de öne çıkıyor. Yabancı oyuncuların şehre adaptasyonu, takım performansını da olumlu etkiliyor. Fenerbahçe teknik direktörü, oyuncuların şehri sevmesinin motivasyonlarını artırdığını sık sık dile getiriyor.
Ederson ve Guendouzi'nin izin günü aktiviteleri, taraftarlar tarafından da ilgiyle takip ediliyor. Sosyal medyada paylaşılan fotoğraflar kısa sürede binlerce beğeni aldı. Taraftarlar, oyuncuların İstanbul'u sevmesinden duydukları memnuniyeti dile getirdi.
Fenerbahçe, bu hafta sonu oynayacağı kritik maç öncesi tüm dikkatini sahaya verecek. Ederson ve Guendouzi'nin moralli bir şekilde idmanlara dönmesi, teknik heyeti sevindirdi. Takımın hedefi, ligdeki çıkışını sürdürmek ve şampiyonluk yarışında iddiasını korumak.