Fenerbahçe, Manchester United forması giyen Mason Greenwood’u kadrosuna katmak için kesenin ağzını açtı. Sarı-lacivertli yönetimin, 22 yaşındaki İngiliz forvete yıllık net 7-8 milyon Euro maaş teklif ettiği iddia edildi. Transfer yarışında Roma ve Marsilya'nın da olduğu belirtilirken, İngiliz kulübünün bonservis beklentisi de gündeme geldi.
Greenwood için büyük rekabet
Fenerbahçe’nin yaz transfer döneminde hücum hattını güçlendirmek için çalışmalarını sürdürdüğü biliniyor. Bu kapsamda Manchester United’la sözleşmesi devam eden Mason Greenwood’u gündemine alan sarı-lacivertliler, oyuncuya yüksek bir maaş teklifi sundu. İtaya'nın Roma ekibi de Greenwood’u kadrosuna katmak isterken, Fransız kulübü Marsilya bonservis bedeli konusunda Manchester United’la görüşmelere başladı.
Bonservis beklentisi ve şartlar
Manchester United’ın Greenwood için 40-50 milyon Euro arasında bir bonservis bedeli talep ettiği iddia ediliyor. Fenerbahçe'nin bu miktarı karşılayıp karşılayamayacağı merak konusu olurken, oyuncunun maaş teklifini kabul etmesi halinde görüşmelerin ilerleyebileceği belirtiliyor. Greenwood, bu sezon İngiltere Premier Lig'de 20 maçta forma giydi ve 8 gol kaydetti.
Fenerbahçe, transfer döneminin son haftalarına girerken Greenwood’un yanı sıra diğer forvet alternatiflerini de değerlendiriyor. Teknik direktör İsmail Kartal’ın raporu doğrultusunda hareket eden yönetim, Süper Lig şampiyonluğu hedefi doğrultusunda önemli takviyeler yapmayı planlıyor.