Fenerbahçe'de teknik direktör İsmail Kartal'ın planlarında yer almayan Faslı orta saha oyuncusu Sofyan Amrabat, Suudi Arabistan Pro Ligi ekiplerinden Al-Ittihad'ın radarına girdi. Sarı-lacivertli yönetim, sezon başında kiralık olarak kadrosuna kattığı Amrabat için Suudi kulübünden gelen resmi teklifi değerlendirmeye aldı. Bu gelişme, hem oyuncunun geleceği hem de Fenerbahçe'nin transfer bütçesi açısından kritik bir dönemece işaret ediyor.
Al-Ittihad'ın teklifi ne kadar?
Suudi Arabistan basınında yer alan haberlere göre, Al-Ittihad yönetimi Amrabat için Fenerbahçe'ye 15 milyon euroluk bir teklif sundu. Ancak sarı-lacivertli kulübün, oyuncuyu sezon sonuna kadar takımda tutmak istediği ve bu teklifi yetersiz bulduğu belirtiliyor. Amrabat'ın performansı her ne kadar tartışmalı olsa da, özellikle Avrupa kupalarındaki tecrübesi ve fiziksel gücü nedeniyle bazı kulüplerin ilgisini çekmeye devam ediyor. Fenerbahçe cephesi, oyuncunun bonservis bedelini 20 milyon euro olarak belirlemiş durumda.
Kante'nin takımı devrede
Daha önce N'Golo Kante'yi kadrosuna katan Al-Ittihad, bu kez de Amrabat'ı transfer etmek istiyor. Suudi kulübü, orta sahadaki yıldız oyuncu sayısını artırarak hem ligde hem de Asya Şampiyonlar Ligi'nde iddialı olmayı hedefliyor. Amrabat'ın, Kante ile birlikte orta sahada görev yapması planlanıyor.
Fenerbahçe ise Amrabat'ın satışından elde edeceği geliri, ocak ayı transfer döneminde yeni bir orta saha takviyesi için kullanmayı düşünüyor. Sarı-lacivertlilerin, İtalya Serie A'dan bir ön liberoyu gündemine aldığı konuşuluyor.
Amrabat'ın Fenerbahçe kariyeri
Sezon başında İtalya'nın Fiorentina kulübünden kiralık olarak Fenerbahçe'ye katılan 27 yaşındaki orta saha, bu sezon çıktığı 18 maçta 1 asist kaydetti. Özellikle ilk haftalarda sergilediği etkileyici performansın ardından formsuzluk yaşayan Amrabat, teknik direktör İsmail Kartal'ın gözünde son haftalarda forma şansı bulmakta zorlanıyor. Amrabat'ın bonservisi halen Fiorentina'da bulunuyor, ancak Fenerbahçe'nin satın alma opsiyonu bulunuyor.
Suudi Arabistan ekibinin teklifinin artırması halinde transferin ocak ayı içinde sonuçlanması bekleniyor. Ancak Fenerbahçe yönetimi, Amrabat'ı satmak için aceleci davranmayacaklarını ve en iyi teklifi bekleyeceklerini ifade ediyor.
Öte yandan, oyuncunun menajeriyle yapılan görüşmelerde Amrabat'ın Suudi Arabistan'a sıcak baktığı, ancak öncelikli hedefinin Avrupa'da kalmak olduğu öğrenildi. Bu durum, transfer sürecini uzatabilir.