TercihHaber
Telegram
SON DAKİKA
Magazin

Eski Devlet Bakanı Burhan Kara hayatını kaybetti

✍️ TercihHaber 📖 2 dk okuma
Eski Devlet Bakanı Burhan Kara hayatını kaybetti

Eski Devlet Bakanı Burhan Kara, Ankara'daki evinde geçirdiği kalp krizi sonucu 77 yaşında hayatını kaybetti. Beş dönem Giresun Milletvekilliği yapan Kara, 55. Hükümet döneminde Devlet Bakanı olarak görev almıştı. Vefat haberi, ailesi ve yakın çevresi tarafından büyük üzüntüyle karşılandı. Kara'nın cenazesi, yarın Ankara'da kılınacak cenaze namazının ardından Giresun'a götürülerek toprağa verilecek.

Siyasi kariyeri ve hizmetleri

Burhan Kara, siyasi hayatına 1991 yılında Doğru Yol Partisi'nden Giresun Milletvekili seçilerek başladı. Daha sonra ANAP ve DYP arasında kurulan koalisyon hükümetlerinde görev aldı. 55. Hükümet'te Devlet Bakanı olarak görev yapan Kara, özellikle Karadeniz Bölgesi'nin kalkınması yönündeki çalışmalarıyla tanındı. Milletvekilliği döneminde mecliste tarım, hayvancılık ve kırsal kalkınma komisyonlarında aktif rol üstlendi.

Vefatının ardından taziye mesajları

Kara'nın vefatının ardından birçok siyasetçi ve kurum taziye mesajı yayımladı. Giresun Belediye Başkanı, yaptığı açıklamada "Şehrimize değerli hizmetlerde bulunan abimiz Burhan Kara'yı kaybetmenin üzüntüsünü yaşıyoruz. Kendisine Allah'tan rahmet, ailesine ve sevenlerine başsağlığı diliyorum" ifadelerini kullandı. Eski bakan, partiler üstü kimliğiyle de saygı kazanan bir isimdi.

Kara'nın siyasete katkıları

Burhan Kara, özellikle Giresun'un altyapı sorunlarının çözümüne odaklanmış ve fındık üreticilerinin haklarını savunmuştu. 1990'lı yıllarda yaşanan ekonomik kriz döneminde bölgesel kalkınma projelerine öncelik vermiş, devlet bakanlığı döneminde Karadeniz Sahil Yolu'nun tamamlanması için çaba göstermişti. Aynı zamanda eğitim alanında da burs programları başlatmış ve gençlerin üniversiteye erişimini kolaylaştırmıştı.

Kara'nın vefatı, siyasi çevrelerde sevgiyle anılmasına vesile olurken, onun mütevazı kişiliği ve çalışkanlığı sıkça vurgulandı. Giresun halkı, kendisini "Devlet Baba" olarak anıyor, vefatının ardından sosyal medyada paylaşılan anılarla onun bölgeye kattığı değerler hatırlanıyor.

Siyaset sahnesinde 30 yılı aşkın bir süre yer alan Burhan Kara, her dönemde ilkelerinden ödün vermeyen bir duruş sergiledi. Onun gibi tecrübeli bir siyasetçinin kaybı, Türk siyasetinde önemli bir boşluk olarak değerlendiriliyor. Ailesine ve sevenlerine başsağlığı diliyoruz.

Etiketler:
Burhan Karavefatdevlet bakanıGiresun milletvekilikalp krizisiyaset55. hükümet

İlgili Haberler

Deniz Göktaş tutuklandı, Yasemin Yapanar'dan skandal sözler: 'Tüm kötülükler dincilerden geliyor
Magazin

Deniz Göktaş tutuklandı, Yasemin Yapanar'dan skandal sözler: 'Tüm kötülükler dincilerden geliyor

1 sa önce

Fenerbahçe Nathan Aké transferini resmen açıkladı: Bonservis bedeli 8.5 milyon pound
Magazin

Fenerbahçe Nathan Aké transferini resmen açıkladı: Bonservis bedeli 8.5 milyon pound

3 sa önce

Gazze'deki çocuklara Türkiye'den umut: Yaz kampları başladı
Magazin

Gazze'deki çocuklara Türkiye'den umut: Yaz kampları başladı

4 sa önce

Bodrum'da Pompalı Tüfekle Rastgele Ateş Açan Şüpheli Yakalandı
Magazin

Bodrum'da Pompalı Tüfekle Rastgele Ateş Açan Şüpheli Yakalandı

4 sa önce