TercihHaber
Telegram
SON DAKİKA
Gündem

Eşini nacakla 15 parçaya bölen kadına ağırlaştırılmış müebbet istemi

✍️ TercihHaber 📖 2 dk okuma
Eşini nacakla 15 parçaya bölen kadına ağırlaştırılmış müebbet istemi

Bursa'da emekli polis memuru eşi Ali Fuat Uzunoğlu'nu (77) öldürdükten sonra cesedini nacak ve bıçakla 15 parçaya ayırarak çöp kutuları ve konteynerlerine atan 3 çocuk annesi Adalet Uzunoğlu (69) hakkında 'eşe karşı nitelikli kasten öldürme' suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle iddianame düzenlendi. Olay, 2024 yılının Şubat ayında meydana geldi ve uzun süre cinayetin aydınlatılamaması nedeniyle kamuoyunda büyük yankı uyandırdı.

Cinayetin İşlenişi ve Parçalama Süreci

İddianameye göre, Adalet Uzunoğlu, eşi Ali Fuat Uzunoğlu'nu önce tartışma sırasında öldürdü. Ardından cesedi, nacak ve bıçak kullanarak 15 ayrı parçaya ayırdı. Parçaları, evlerinin yakınındaki çöp konteynerleri ile sokakta bulunan çöp kutularına attı. Olayın ortaya çıkması, bir vatandaşın şüpheli bir şekilde çöp konteynerine bırakılan parçaları fark etmesiyle başladı. Yapılan incelemede parçaların insana ait olduğu belirlendi ve polis ekipleri harekete geçti. Görgü tanıkları ve güvenlik kameraları sayesinde Adalet Uzunoğlu kısa sürede yakalandı.

İddianamedeki Detaylar ve İstenen Ceza

Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, Adalet Uzunoğlu'nun 'eşe karşı nitelikli kasten öldürme' suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapsi talep edildi. İddianamede, sanığın eşini tasarlayarak öldürdüğü ve cesedi parçalayarak delilleri yok etmeye çalıştığı vurgulandı. Ayrıca, sanığın olay sonrası soğukkanlı tavrı ve pişmanlık belirtisi göstermemesi de ağırlaştırıcı neden olarak sayıldı. Duruşma tarihi henüz belirlenmedi.

Olayın Arka Planı ve Aile İlişkileri

Ali Fuat Uzunoğlu, emekli bir polis memuruydu ve çiftin üç çocuğu bulunuyordu. Komşuları, çiftin zaman zaman tartıştığını ancak böyle bir olay beklemediklerini ifade etti. Adalet Uzunoğlu'nun ifadesinde, eşiyle aralarında geçimsizlik olduğunu ve olayın bir tartışma sırasında gerçekleştiğini söylediği öğrenildi. Ancak iddianamede, cinayetin önceden tasarlandığına dair deliller bulunduğu belirtildi. Olay, Bursa'da büyük yankı uyandırırken, kadına yönelik şiddet ve aile içi cinayetler konusunda yeniden tartışmalara yol açtı.

Bu tür vahşi cinayetler, toplumda derin bir infial yaratmakta ve aile içi şiddetin önlenmesi için daha etkili mekanizmaların hayata geçirilmesi gerektiğini bir kez daha ortaya koymaktadır. Adalet Uzunoğlu'nun yargılanması, kamuoyunun yakın takibi altında gerçekleşecek.

Etiketler:
Adalet UzunoğluAli Fuat UzunoğluBursacinayetaile içi şiddetağırlaştırılmış müebbetkasten öldürme

İlgili Haberler

Tanju Özcan dosyasında eski personel ifadesi: Toplu cinsel birliktelik teklifi
Gündem

Tanju Özcan dosyasında eski personel ifadesi: Toplu cinsel birliktelik teklifi

5 dk önce

Bomonti-Dolmabahçe Tüneli'nde 5 Motosiklet Çarpıştı: 3 Yaralı
Gündem

Bomonti-Dolmabahçe Tüneli'nde 5 Motosiklet Çarpıştı: 3 Yaralı

12 dk önce

Bursa'da eşini nacakla 15 parçaya ayıran kadın: 'Cinnet getirdim kuzum
Gündem

Bursa'da eşini nacakla 15 parçaya ayıran kadın: 'Cinnet getirdim kuzum

13 dk önce

Bilecik'te midibüs tıra çarptı: 12 yaralı
Gündem

Bilecik'te midibüs tıra çarptı: 12 yaralı

16 dk önce