Erzincan'ın Tercan ilçesinde meydana gelen ayı saldırısı, bölge halkını tedirgin etti. Olayda, 45 yaşındaki İsmail T. yabani bir ayının saldırısına uğrayarak yaralandı. Çevredekilerin ihbarı üzerine olay yerine sağlık ekipleri sevk edildi. İlk müdahalesi yapılan İsmail T., ambulansla Erzincan Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Burada yapılan tetkiklerin ardından acil ameliyata alınan yaralının hayati tehlikesinin bulunmadığı belirtildi.
Saldırının Detayları
Olay, Tercan ilçesine bağlı Altunkent Mahallesi yakınlarında gerçekleşti. İsmail T., ailesine ait bahçede çalıştığı sırada aniden bir ayının saldırısına uğradı. Saldırı anında çevrede başka kimsenin bulunmadığı ve yaralının bağırarak yardım istediği öğrenildi. Yaklaşık 200 metre uzaklıktaki komşularının duyarak olay yerine geldiği ve ayının kaçtığı bildirildi. İlk belirlemelere göre ayının, bölgede sıkça görülen boz ayı türü olduğu tahmin ediliyor.
Sağlık Durumu ve Tedavi
Erzincan Devlet Hastanesi’nde görevli doktorlar tarafından hemen ameliyata alınan İsmail T.’nin vücudunda derin yaralanmalar olduğu, özellikle kol ve omuz bölgesinde ciddi doku hasarı oluştuğu bildirildi. Ameliyatın başarılı geçtiği ve hastanın durumunun stabil olduğu açıklandı. Sağlık yetkilileri, yaralının bir süre daha hastanede gözetim altında tutulacağını belirtti.
Bölgede Artan Ayı Vakaları
Son yıllarda Erzincan ve çevresinde yaban hayvanlarının yerleşim alanlarına yaklaştığı gözlemleniyor. Uzmanlar, doğal yaşam alanlarının daralması ve besin kaynaklarının azalması nedeniyle ayıların insanlarla temasının arttığını ifade ediyor. Tercan ilçesinde daha önce de benzer olaylar yaşanmış, ancak bu kadar ciddi yaralanmalı bir saldırı ilk kez kayıtlara geçmişti. Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü ekipleri, bölgede inceleme başlattı. Ayının izini süren ekipler, saldırgan hayvanı tespit etmek ve uzaklaştırmak için çalışma yapacak.
Yetkililer, vatandaşları özellikle akşam saatlerinde ormanlık alanlardan uzak durmaları konusunda uyardı. Öte yandan, ayı popülasyonunun kontrol altında tutulabilmesi için yetkililerin daha kapsamlı tedbirler alması gerektiği vurgulanıyor. Bölge halkı, yetkililerin bu konuda adım atmasını bekliyor.