TercihHaber
Telegram
SON DAKİKA
Siyaset

Erdoğan'dan Sapanca Kampı'nda 'Rehavet' Uyarısı: 'Sahaya İnin' Talimatı

✍️ TercihHaber 📖 2 dk okuma
Erdoğan'dan Sapanca Kampı'nda 'Rehavet' Uyarısı: 'Sahaya İnin' Talimatı

AKP'nin Sakarya'nın Sapanca ilçesinde düzenlediği üç günlük kamp çalışmalarında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, parti yönetimine sert uyarılarda bulundu. Edinilen bilgilere göre Erdoğan, teşkilatlarda oluşan rehavet havasına dikkat çekerek kurmaylarına 'sahaya inin' talimatı verdi. Kapanış konuşmasında ekonomi, güvenlik ve yeni dönem politikalarının ele alındığı kampın ardından, erken seçim senaryolarına sıcak bakılmadığı ifade edildi.

Rehavet Uyarısı ve Teşkilatlara Mesaj

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, parti içi motivasyonu artırmak ve sahada daha aktif olunması gerektiğini vurguladığı öğrenildi. Özellikle yerel seçimlerin ardından oluşan rehavet tablosunun parti tabanında olumsuz etkiler yarattığına dikkat çeken Erdoğan, milletvekilleri ve il başkanlarına doğrudan sahaya inmeleri, vatandaşla teması yoğunlaştırmaları talimatını verdi. Kurmaylarının, teşkilat ziyaretleri ve halkla buluşma etkinliklerinin takvimini yeniden düzenlemesi bekleniyor.

Ekonomi, Güvenlik ve Yeni Dönem Politikaları

Kamp gündeminin ana başlıklarını enflasyonla mücadele, istihdam artışı ve yatırım teşvikleri oluşturdu. Toplantılarda güvenlik dosyası kapsamında terörle mücadele operasyonları ve sınır ötesi harekatların güncel durumu değerlendirildi. Yeni dönemde sosyal yardım programlarının genişletilmesi, genç istihdamı için ek projeler ve dijital dönüşüm hamlelerinin hızlandırılması kararlaştırıldı. Ayrıca, Cumhurbaşkanlığı Kabinesi'nde beklenen revizyonun da kamp sürecinde istişare edildiği belirtiliyor.

Erken Seçim Tartışmaları ve Sonbahar Senaryosu

Kampın en dikkat çekici konularından biri de erken seçim ihtimali oldu. Edinilen bilgilere göre, sonbahar aylarında bir erken seçim senaryosu masaya yatırılsa da bu ihtimale sıcak bakılmadı. Parti kulislerinde, 2028 yılında yapılması planlanan cumhurbaşkanlığı ve milletvekili genel seçimlerinin erkene alınması için gerekçelerin yeterli olmadığı görüşü ağır basıyor. Bununla birlikte, yıl sonuna kadar yerel seçimlerin ardından teşkilatlarda yapılacak yeniden yapılanmanın tamamlanması hedefleniyor. MYK ve Merkez Karar Yönetim Kurulu üyeliklerinde değişikliklerin olabileceği konuşuluyor.

Bağımsız değerlendirmelere göre, Sapanca Kampı'nda verilen mesajlar AKP'nin önümüzdeki dönemde daha hareketli bir siyaset izleyeceğine işaret ediyor. Erdoğan'ın 'sahaya inin' talimatı, muhalefetin yükselen sesine karşı teşkilatları harekete geçirme stratejisi olarak yorumlanıyor. Ancak erken seçim çağrılarına kapalı durulması, partinin mevcut takvime sadık kalacağını gösteriyor. Kamuoyu, önümüzdeki günlerde kabine revizyonu ve teşkilat düzenlemelerine ilişkin somut adımları daha net görecek.

Etiketler:
AKPRecep Tayyip ErdoğanSapanca kampırehavet uyarısıerken seçimsiyasetTürkiye

İlgili Haberler

Kılıçdaroğlu’ndan çift başlılığa neşter: 50 il başkanı daha görevden alınabilir
Siyaset

Kılıçdaroğlu’ndan çift başlılığa neşter: 50 il başkanı daha görevden alınabilir

1 dk önce

Erdoğan'ın 'Yorulan varsa dinlensin' sözü: Siyasette yeni mesaj
Siyaset

Erdoğan'ın 'Yorulan varsa dinlensin' sözü: Siyasette yeni mesaj

9 dk önce

Kabine, NATO Zirvesi hazırlıkları için toplanıyor
Siyaset

Kabine, NATO Zirvesi hazırlıkları için toplanıyor

1 sa önce

Kabine Beştepe'de toplanıyor: NATO zirvesi ve Erdoğan-Trump görüşmesi masada
Siyaset

Kabine Beştepe'de toplanıyor: NATO zirvesi ve Erdoğan-Trump görüşmesi masada

1 sa önce