TercihHaber
Telegram
SON DAKİKA
Siyaset

Erdoğan: Milli meselelerde uzlaşıya hazırız

✍️ TercihHaber 📖 2 dk okuma
Erdoğan: Milli meselelerde uzlaşıya hazırız

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti ve Cumhur İttifakı olarak başta terörsüz Türkiye süreci olmak üzere dış politika, güvenlik, hak ve özgürlüklerin ilerletilmesi gibi milli meselelerde uzlaşıya ve ortak noktaları büyütmeye hazır olduklarını söyledi. Erdoğan, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada, Türkiye'nin karşı karşıya olduğu zorlukların ancak geniş bir mutabakatla aşılabileceğini vurguladı.

Uzlaşı vurgusu ve terörle mücadele

Erdoğan, terörsüz Türkiye hedefi doğrultusunda atılan adımların kararlılıkla süreceğini belirterek, "Bu süreçte tüm siyasi partileri ve sivil toplum kuruluşlarını ortak akla davet ediyoruz. Hiçbir siyasi çıkar, milletimizin huzurundan daha önemli değildir" dedi. Cumhurbaşkanı, özellikle PKK ve diğer terör örgütleriyle mücadelede elde edilen başarıların korunması gerektiğini, ancak bu mücadelenin sadece güvenlik boyutuyla sınırlı kalmaması gerektiğini ifade etti.

Dış politika ve güvenlik

Dış politikada Türkiye'nin bağımsız ve aktif bir çizgi izlediğini hatırlatan Erdoğan, "Bölgesel ve küresel gelişmelerde ülkemizin çıkarlarını ön planda tutuyoruz. Bu konuda da tüm paydaşlarla diyaloğa açığız" diye konuştu. Güvenlik konusunda ise sınır ötesi operasyonların devam edeceği mesajını verdi.

Hak ve özgürlüklerin ilerletilmesi

Erdoğan, hak ve özgürlükler alanında yapılan reformların yeterli olmadığını, bu alanda da yeni adımlar atılacağını duyurdu. "Vatandaşlarımızın temel hak ve özgürlüklerini genişletmek, hukukun üstünlüğünü güçlendirmek için çalışıyoruz. Bu konuda muhalefetle iş birliğine hazırız" ifadelerini kullandı.

Toplantıda ayrıca AK Parti'nin yerel seçim hazırlıkları ve parti içi demokrasi konusunda da değerlendirmelerde bulunuldu. Erdoğan, partisinin tüm kademelerinde aday belirleme sürecinde şeffaflık ve liyakat esas alınacağını belirtti.

Uzlaşı çağrısı, siyasi kulislerde farklı yorumlara neden olurken, muhalefet partilerinden henüz somut bir yanıt gelmedi. Analistler, Cumhurbaşkanı'nın bu çıkışını, yaklaşan seçimler öncesinde toplumsal mutabakat arayışı olarak değerlendiriyor.

Etiketler:
Cumhurbaşkanı Erdoğanmilli meseleleruzlaşıterörle mücadeledış politikagüvenlikhak ve özgürlüklerAK Parti

İlgili Haberler

Fethiye'de Göçmen Kaçakçılığı Operasyonu: 18 Şüpheli Gözaltında
Siyaset

Fethiye'de Göçmen Kaçakçılığı Operasyonu: 18 Şüpheli Gözaltında

4 dk önce

İstanbul'da iki metro istasyonu ve füniküler hattı pazar günü kapalı
Siyaset

İstanbul'da iki metro istasyonu ve füniküler hattı pazar günü kapalı

5 dk önce

NATO zirvesi sonrası AKP kampı: İki bakanın ayrılığı konuşuluyor
Siyaset

NATO zirvesi sonrası AKP kampı: İki bakanın ayrılığı konuşuluyor

6 dk önce

Kosova Seçimlerinde Kurti'nin Partisi Birinci, Türkler Mecliste
Siyaset

Kosova Seçimlerinde Kurti'nin Partisi Birinci, Türkler Mecliste

10 dk önce