TercihHaber
Telegram
SON DAKİKA
Gündem

Emine Erdoğan'ın Açtığı Hatay'daki Merkez Depremde Uzuv Kaybedenlere Umut Oluyor

✍️ TercihHaber 📖 2 dk okuma
Emine Erdoğan'ın Açtığı Hatay'daki Merkez Depremde Uzuv Kaybedenlere Umut Oluyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın 3 Aralık 2024 Dünya Engelliler Günü'nde açılışını yaptığı Hatay'daki rehabilitasyon merkezi, Kahramanmaraş merkezli depremlerde uzuvlarını kaybeden vatandaşlar için umut ışığı oldu. Merkezde fiziksel terapi ve psikolojik danışmanlık hizmetleri sunuluyor.

Merkezde Sunulan Hizmetler

Deprem felaketinin yaralarını sarmak için kurulan merkez, protez uygulamaları, fizyoterapi, iş ve uğraşı terapisi ile psikososyal destek hizmetleri veriyor. Uzuv kaybı yaşayan bireylerin yeniden topluma kazandırılması hedefleniyor. Merkezde ayrıca ailelere yönelik eğitim programları da düzenleniyor.

Depremzedelerin Görüşleri

Merkezden faydalanan depremzedelerden Ali Yılmaz, 'Depremde kolumu kaybettim. Burada aldığım protez ve terapi sayesinde günlük işlerimi tek başıma yapabiliyorum. Emine Hanım'a ve ekibine minnettarım' dedi. Benzer duyguları paylaşan birçok kişi, merkezin onlara yeniden hayat verdiğini ifade ediyor.

Merkezin müdürü Dr. Ayşe Demir, bugüne kadar 500'den fazla kişiye hizmet verdiklerini belirterek, 'Amacımız, depremzedelerin fiziksel ve ruhsal sağlıklarını en üst seviyeye çıkarmak. Onların yeniden iş hayatına ve sosyal yaşama katılımını sağlamak için çalışıyoruz' şeklinde konuştu.

Deprem Sonrası Rehabilitasyon Çalışmaları

6 Şubat 2023'te meydana gelen depremlerde 50 binden fazla kişi hayatını kaybederken, on binlerce kişi de yaralandı. Birçok depremzede, enkaz altında kalarak uzuvlarını kaybetti. Hatay'daki merkez, bu mağduriyetlerin giderilmesi için atılan önemli adımlardan biri. Emine Erdoğan'ın himayelerinde yürütülen proje kapsamında deprem bölgesinde birden fazla rehabilitasyon merkezi kurulması planlanıyor.

Uzmanlar, deprem sonrası travma ve fiziksel kayıplarla baş etmede rehabilitasyon merkezlerinin kritik rol oynadığını vurguluyor. Psikolog Dr. Fatma Kaya, 'Uzuv kaybı yaşayan bireylerde depresyon ve kaygı bozukluğu sık görülüyor. Bu merkezler sayesinde hem fiziksel hem de ruhsal destek almaları, iyileşme sürecini hızlandırıyor' dedi.

Merkezde görev yapan fizyoterapist Mehmet Can, 'Hastalarımızın proteze uyum sürecinde yoğun çaba harcıyoruz. Her bireye özel egzersiz programları hazırlıyoruz. İlk günlerde zorlanan hastalar, birkaç ay içerisinde protezlerini rahatlıkla kullanabiliyor' ifadelerini kullandı.

Hatay'da yaşayan depremzedeler, merkezin açılmasıyla birlikte umutlarının yeniden yeşerdiğini belirtiyor. Emine Erdoğan'ın ziyaretleri ve ilgisi de depremzedeler üzerinde moral kaynağı oluyor. Deprem bölgesinde benzer merkezlerin yaygınlaştırılması için çalışmalar devam ediyor.

Etiketler:
Emine ErdoğanHataydepremrehabilitasyon merkeziengellilerprotezDünya Engelliler Günü

İlgili Haberler

Çeşme'de silahlı saldırı: Dilan Polat'ın koruması Can Polat hayatını kaybetti
Gündem

Çeşme'de silahlı saldırı: Dilan Polat'ın koruması Can Polat hayatını kaybetti

4 dk önce

Erdoğan: CHP'deki kriz muhalefetin iç meselesi
Gündem

Erdoğan: CHP'deki kriz muhalefetin iç meselesi

23 dk önce

2006'dan beri kayıptı! Gülcan Yazıcı dosyasında flaş gelişme
Gündem

2006'dan beri kayıptı! Gülcan Yazıcı dosyasında flaş gelişme

32 dk önce

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye'nin enerji rolü perçinlendi
Gündem

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye'nin enerji rolü perçinlendi

36 dk önce