TercihHaber
Telegram
SON DAKİKA
Siyaset

Edirne Balkan Pazarı’nda kadınları gizlice çeken İranlı TIR şoförü gözaltında

✍️ TercihHaber 📖 2 dk okuma
Edirne Balkan Pazarı’nda kadınları gizlice çeken İranlı TIR şoförü gözaltında

Edirne’de kurulan Balkan Pazarı’nda, kadınların izinsiz görüntülerini çektiği iddia edilen İran uyruklu TIR şoförü R.E., polis ekipleri tarafından gözaltına alındı. Olay, pazar alanında devriye gezen güvenlik güçlerinin şüpheli bir kişiyi fark etmesiyle ortaya çıktı. Şüphelinin cep telefonuna el konulurken, olayla ilgili geniş çaplı bir inceleme başlatıldı.

Gözaltı süreci ve müdahale

Balkan Pazarı’nda yoğunluk yaşanan saatlerde, kadınların bulunduğu alanlarda uzun süre dolaşan R.E., polisin dikkatini çekti. Güvenlik kameraları ve saha gözlemleri sonucu şüphelinin cep telefonuyla kadınları gizlice kaydettiği tespit edildi. Bunun üzerine harekete geçen ekipler, R.E.’yi suçüstü yakaladı. Gözaltı sırasında herhangi bir direnişle karşılaşılmadığı öğrenildi. Telefonundaki görüntülerin incelenmesi için adli bilişim birimine gönderildiği belirtildi.

Kadınların tepkisi ve güvenlik önlemleri

Olayın duyulmasıyla pazar yerinde bulunan kadınlar büyük tepki gösterdi. Birçok kişi, benzer olayların önlenmesi için güvenlik önlemlerinin artırılmasını talep etti. Edirne Valiliği’nden yapılan açıklamada, pazar alanında kadınların güvenliği için özel ekiplerin görevlendirildiği ve benzer durumlarla karşılaşan vatandaşların 112’yi araması gerektiği vurgulandı. Ayrıca, İran uyruklu şüphelinin yabancı statüsü nedeniyle sınır dışı sürecinin de değerlendirileceği ifade edildi.

Balkan Pazarı, Edirne’nin en önemli turistik ve ticari mekanlarından biri olarak hafta sonları yoğun ziyaretçi akınına uğruyor. Yerel halk ve esnaf, bu tür olayların pazarın imajına zarar verdiğini belirterek, yetkililerden daha sıkı denetim istedi. Olayın yargı süreci devam ederken, R.E.’nin adli kontrol şartıyla serbest bırakılıp bırakılmayacağı merak konusu.

Bu tür mahremiyet ihlalleri, Türkiye’de son dönemde artan bir endişe kaynağı olarak öne çıkıyor. Kadın hakları savunucuları, benzer vakalarda caydırıcı cezaların verilmesi gerektiğini vurguluyor. Toplumda artan farkındalığa rağmen, cep telefonu gibi taşınabilir cihazlarla yapılan gizli çekimlerin tespitinin zor olduğu belirtiliyor. Uzmanlar, bu tür suçların önlenmesi için teknolojik altyapının güçlendirilmesi ve toplumsal bilinçlendirme çalışmalarının artırılması gerektiğini ifade ediyor.

Etiketler:
EdirneBalkan Pazarıgizli çekimkadın güvenliğiİranlı TIR şoförü

İlgili Haberler

İzmir'de Yargı: 54. Asliye Ceza Mahkemesi'nden Yeni Duruşma
Siyaset

İzmir'de Yargı: 54. Asliye Ceza Mahkemesi'nden Yeni Duruşma

15 dk önce

Akçakoca Belediye Başkanı Tahliye Sonrası Yeniden Tutuklandı
Siyaset

Akçakoca Belediye Başkanı Tahliye Sonrası Yeniden Tutuklandı

16 dk önce

Küçükçekmece İcra Dairesi’nden Yeni Düzenleme
Siyaset

Küçükçekmece İcra Dairesi’nden Yeni Düzenleme

20 dk önce

İstanbul Mahkemesi'nden Dava Duyurusu
Siyaset

İstanbul Mahkemesi'nden Dava Duyurusu

21 dk önce