TercihHaber
Telegram
SON DAKİKA
Gündem

Duruşma Esnasında Kalp Krizi Geçiren Savcı Hayatını Kaybetti

✍️ TercihHaber 📖 2 dk okuma
Duruşma Esnasında Kalp Krizi Geçiren Savcı Hayatını Kaybetti

Kocaeli'nin Gebze ilçesinde bulunan Gebze Adliyesi'nde görev yapan Cumhuriyet Savcısı Ayhan Uyumaz, bir duruşma sırasında aniden rahatsızlandı. Kalp krizi geçirdiği belirlenen savcı, meslektaşlarının müdahalesiyle hastaneye kaldırıldı ancak tüm çabalara rağmen kurtarılamadı. Olay, adliye koridorlarında büyük üzüntüye yol açtı.

Duruşma Anı ve Müdahale

Edinilen bilgiye göre, Ayhan Uyumaz, Gebze Adliyesi'ndeki bir duruşma salonunda dosyayı okurken bir anda fenalaştı. Göğüs ağrısı ve nefes darlığı şikayetiyle yere yığılan savcıya önce salondakiler, ardından olay yerine çağrılan sağlık ekipleri müdahale etti. İlk müdahalenin ardından ambulansla en yakın hastaneye kaldırılan Uyumaz, doktorların kalp masajı ve defibrilasyon çabalarına rağmen hayatını kaybetti.

Meslektaşları ve Ailesi Yasta

Ayhan Uyumaz'ın ölüm haberi başta Gebze Adliyesi olmak üzere tüm yargı camiasında derin üzüntüyle karşılandı. Meslektaşları, Uyumaz'ı çalışkan ve disiplinli bir savcı olarak tanımlarken, ailesi ve yakınları gözyaşlarına boğuldu. Adliye önünde toplanan bazı meslektaşları, Uyumaz için saygı duruşunda bulundu. Olayla ilgili adli ve idari soruşturma başlatıldı.

Savcı Ayhan Uyumaz Kimdir?

Uzun yıllardır Gebze Adliyesi'nde Cumhuriyet Savcısı olarak görev yapan Ayhan Uyumaz, özellikle ağır ceza davalarındaki titiz çalışmalarıyla tanınıyordu. Evli ve iki çocuk babası olan Uyumaz, meslektaşları arasında saygın bir yere sahipti. Cenaze töreninin yarın ikindi namazına müteakip Gebze'de düzenleneceği öğrenildi.

Adliyelerde Sağlık Önlemleri Tartışması

Bu acı olay, adliye çalışanlarının yoğun iş temposu altında karşılaştığı sağlık risklerini bir kez daha gündeme getirdi. Adliyelerde daha sık sağlık taramaları yapılması ve acil durum ekiplerinin hazır bulundurulması gerektiği yönünde çağrılar yükseldi. Yargı-sen sendikası yetkilileri, benzer olayların yaşanmaması için adliyelerde defibrilatör bulundurulması ve personele ilk yardım eğitimi verilmesi gerektiğini vurguladı.

Savcı Ayhan Uyumaz'ın vefatı, bir kez daha kamu görevlilerinin çalışma koşullarının iyileştirilmesi gerektiğini hatırlatırken, adliyede yaşanan bu dram, mesai arkadaşları ve sevenleri tarafından unutulmayacak.

Etiketler:
Gebzesavcıkalp kriziduruşmavefat

İlgili Haberler

Marmara Denizi'nde 3,6 Büyüklüğünde Deprem
Gündem

Marmara Denizi'nde 3,6 Büyüklüğünde Deprem

3 dk önce

Şanlıurfa'da kafa kafaya çarpışma: 2 ölü, 6 yaralı
Gündem

Şanlıurfa'da kafa kafaya çarpışma: 2 ölü, 6 yaralı

4 dk önce

Adana'da uyuşturucu operasyonu: Gözaltılar var
Gündem

Adana'da uyuşturucu operasyonu: Gözaltılar var

6 dk önce

İstanbul Çocuk Mahkemesi'nden Hırsızlık Davası İlanı
Gündem

İstanbul Çocuk Mahkemesi'nden Hırsızlık Davası İlanı

6 dk önce