Güney Afrika Futbol Federasyonu (SAFA), milli takımın 2026 FIFA Dünya Kupası'nın açılış maçı için Meksika'ya gitmek üzere planladığı uçuşu, oyuncu ve personelin büyük kısmının vize alamaması nedeniyle iptal etti. SAFA'dan yapılan resmi açıklamada, "Takımın 11 Haziran'da Azteca Stadı'nda ev sahibi Meksika ile oynayacağı maç öncesinde vize başvuruları sonuçlanmadı. Bu nedenle planlanan uçuş iptal edilmiştir" ifadeleri kullanıldı. Federasyon, sorunun çözümü için FIFA ve Meksika makamlarıyla acil görüşmelere başladıklarını bildirdi.
Vize Sorunu Nedeniyle Seyahat Planları Altüst Oldu
Güney Afrika Futbol Federasyonu, Dünya Kupası'nın ev sahibi ülkeleri Meksika, ABD ve Kanada'ya yapılacak seyahat öncesinde oyuncu ve teknik ekibin vize başvurularının beklenenden uzun sürdüğünü belirtti. SAFA Sözcüsü yaptığı açıklamada, "Takımın yarısından fazlası henüz vize alamadı. Bu durum hem seyahat programımızı hem de takımın moralini olumsuz etkiliyor" dedi. Federasyon, alternatif ulaşım yöntemleri üzerinde çalıştıklarını ancak asıl hedefin vize sürecini hızlandırmak olduğunu vurguladı.
Meksika Maçı Öncesi Belirsizlik Sürüyor
Güney Afrika'nın Meksika ile oynayacağı açılış maçına sadece birkaç hafta kala vize sorunu çözülmezse, takımın turnuvaya katılamama riski bulunuyor. FIFA, konuyla ilgili henüz resmi bir açıklama yapmazken, SAFA'nın Meksika Büyükelçiliği ile yürüttüğü görüşmelerin sürdüğü öğrenildi. Spor yorumcuları, bu tür vize sorunlarının uluslararası turnuvalarda sık yaşandığına dikkat çekerken, Güney Afrika'nın bu durumun üstesinden gelebilmesi için diplomatik destek alması gerektiğini ifade ediyor.