Antalya'nın Alanya ilçesi Güllerpınarı Mahallesi'nde bulunan bir döviz bürosuna maskeli ve silahlı bir şüpheli soygun girişiminde bulundu. Olay, sabah saatlerinde iş yerinin açılmasının hemen ardından meydana geldi. Güvenlik kameralarına yansıyan görüntülerde, şüphelinin elindeki silahla döviz bürosuna girdiği ve çalışanları etkisiz hale getirmeye çalıştığı anlar yer alıyor. Ancak beklenmedik bir gelişme yaşandı ve şüpheli, büyük bir şok yaşayarak olay yerinden kaçmak zorunda kaldı. Edinilen bilgiye göre, şüphelinin soygun girişimi başarısızlıkla sonuçlandı ve herhangi bir yaralanma yaşanmadı. Polis ekipleri, kaçan şüpheliyi yakalamak için geniş çaplı bir çalışma başlattı.
Olay Anı Güvenlik Kameralarına Yansıdı
Edinilen bilgilere göre, saat 09.30 sıralarında döviz bürosuna gelen maskeli şüpheli, iş yeri sahibine silahını doğrultarak kasada bulunan paraları istedi. İş yeri sahibi, durumu fark ederek panik yapmadan hareket etmeye çalıştı. Bu sırada döviz bürosunun güvenlik kameraları, yaşananları saniye saniye kaydetti. Görüntülerde, şüphelinin bir süre paranın bulunduğu bölümle ilgilendiği, ancak daha sonra aniden irkilerek geri çekildiği görülüyor. İddiaya göre, döviz bürosunun camında bulunan bir uyarı levhası veya güvenlik önlemi şüpheliyi caydırdı. Yaşanan şaşkınlık sonrası şüpheli, elindeki silahı bırakarak koşar adım iş yerinden çıktı ve olay yerinden uzaklaştı.
Olayın ardından iş yeri sahibinin ihbarı üzerine polis ekipleri kısa sürede olay yerine geldi. Yapılan incelemelerde, şüphelinin kullandığı silahın kurusıkı olduğu tespit edildi. Güvenlik kamerası kayıtlarını inceleyen ekipler, şüphelinin kimliğini belirlemeye çalışıyor. Alanya Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, çevredeki iş yerlerinin güvenlik kameralarını da inceleyerek şüphelinin kaçış güzergahını belirlemeye çalışıyor.
Güvenlik Önlemleri ve Vatandaşların Tepkisi
Olayın yaşandığı Güllerpınarı Mahallesi, Alanya'nın işlek caddelerinden birinde yer alıyor. Bölgede çok sayıda döviz bürosu, banka ve kuyumcunun bulunması nedeniyle güvenlik önlemleri sık sık gündeme geliyor. Esnaflar, benzer olayların yaşanmaması için güvenlik kamerası sistemlerini güçlendirdiklerini ve alarm sistemleri kurduklarını belirtiyor. Olayla ilgili görüşlerini aldığımız mahalle sakinleri, güvenlik güçlerinin daha etkili önlemler almasını talep ediyor. Bir vatandaş, "Böyle olayların yaşanması hepimizi tedirgin ediyor. Polisimizin daha fazla devriye geziyor olması lazım. Döviz büroları ve benzeri işletmeler için özel güvenlik önlemleri alınmalı" şeklinde konuştu.
Son dönemde döviz kurlarındaki dalgalanmaların da etkisiyle döviz bürolarına olan ilginin arttığı biliniyor. Bu durum, fırsatçı hırsızların da dikkatini çekebiliyor. Ancak güvenlik uzmanları, işletmelerin ve vatandaşların dikkatli olması konusunda uyarılarda bulunuyor. Uzmanlar, "Döviz büroları gibi nakit para bulunduran işletmelerin, güvenlik kamera sistemlerini sürekli aktif tutması ve personelini bu tür durumlara karşı eğitmesi büyük önem taşıyor." tavsiyesinde bulunuyor.
Öte yandan, şüphelinin yakalanması için başlatılan soruşturma devam ediyor. Alanya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından "yağmaya teşebbüs" ve "silahlı tehdit" suçlarından soruşturma başlatıldığı öğrenildi. Güvenlik kamerası görüntülerinden elde edilen eşkalin, polis birimleriyle paylaşıldığı ve şüphelinin yakalanması için tüm ekiplerin teyakkuza geçirildiği belirtildi.
Bu olay, güvenlik önlemlerinin ne kadar hayati olduğunu bir kez daha gözler önüne serdi. Yetkililer, benzer olayların yaşanmaması için hem işletmelerin hem de vatandaşların duyarlı olmasını ve şüpheli durumları derhal 112 Acil Çağrı Merkezi'ne bildirmesini önemle hatırlatıyor.