TercihHaber
Telegram
SON DAKİKA
Gündem

Diyarbakır'da 3 Metrelik Yılan Paniği: Siyah Dev Yılan Görenleri Korkuttu

✍️ TercihHaber 📖 2 dk okuma
Diyarbakır'da 3 Metrelik Yılan Paniği: Siyah Dev Yılan Görenleri Korkuttu

Diyarbakır'ın Çınar ilçesine bağlı Halıören Mahallesi kırsalında bir vatandaş, arazide dolaşırken yaklaşık 3 metre uzunluğunda siyah bir yılanla karşılaştı. Dev yılanı gören vatandaş büyük panik yaşarken, ihbar üzerine bölgeye Doğa Koruma ve Milli Parklar ekipleri sevk edildi. Olay, öğle saatlerinde mahalle sakinlerinin sık kullandığı bir patika yol üzerinde meydana geldi.

Dev Yılanın Türü ve Özellikleri

Uzmanlar, boyu 3 metreyi bulan siyah yılanın genellikle tarım alanlarında ve sulak bölgelerde görülen bir tür olduğunu ifade etti. Yılanın zehirsiz olduğu, ancak görüntüsüyle insanlarda korku yaratabileceği belirtildi. Çınar ilçesi, tarım arazileri ve su kanallarının yoğun olduğu bir bölge olarak yılanların sıkça rastlandığı yerler arasında yer alıyor. Bölgede yaşayan vatandaşlar, özellikle sıcak aylarda yılanlarla daha sık karşılaştıklarını dile getirdi.

Vatandaşlar Tedirgin

Mahalle sakinleri, dev yılanın görülmesinin ardından tedirgin olduklarını ifade etti. Bazı vatandaşlar, çocukların oyun alanlarında dikkatli olmaları gerektiğini belirterek, yetkililerden bölgede gerekli uyarıların yapılmasını talep etti. Doğa Koruma ekipleri, yılanın doğal yaşam alanına müdahale edilmemesi gerektiğini vurgulayarak, vatandaşların yılan gördüklerinde uzak durmaları ve yetkililere haber vermeleri konusunda uyarıda bulundu. Yılanın yakalanması için herhangi bir çalışma yapılmazken, ekipler bölgede rutin tarama yaparak durumu izlemeye aldı.

Bölgede yaşayan 52 yaşındaki çiftçi Mehmet Kaya, "Tarlamda çalışırken birden bire bu yılanı gördüm, ilk başta ne olduğunu anlamadım. Çok iri ve korkutucu bir hayvandı. Hemen yetkililere haber verdim" dedi. Benzer olayların geçmişte de yaşandığını belirten Kaya, mevsimsel olarak bu tür yılanların görülme sıklığının arttığını söyledi.

Uzmanlardan Uyarı

Dicle Üniversitesi Biyoloji Bölümü'nden Prof. Dr. Ahmet Yılmaz, bölgede görülen yılan türlerinin büyük çoğunluğunun zehirsiz olduğunu ancak yine de dikkatli olunması gerektiğini ifade etti. "Yılanlar genellikle insanlardan kaçar, ancak kendilerini tehdit altında hissettiklerinde saldırganlaşabilirler. Vatandaşlarımız yılan gördüklerinde telaş yapmadan sakin bir şekilde uzaklaşmalı ve yetkililere haber vermelidir" dedi. Yetkililer, özellikle kırsal alanlarda dikkatli olunması çağrısında bulundu.

Etiketler:
yılandiyarbakırpanikdoğaçınar

İlgili Haberler

Duyduğu tek kelime yetti! Yaşlı kadından 7.5 milyon lira dolandırdılar
Gündem

Duyduğu tek kelime yetti! Yaşlı kadından 7.5 milyon lira dolandırdılar

9 dk önce

Çanakkale'de Zirai Yangına Havadan ve Karadan Müdahale Sürüyor
Gündem

Çanakkale'de Zirai Yangına Havadan ve Karadan Müdahale Sürüyor

14 dk önce

Ordu'da ineğin teptiği kadın hayatını kaybetti
Gündem

Ordu'da ineğin teptiği kadın hayatını kaybetti

35 dk önce

Sultangazi'de Çimento Yüklü Kamyonet Park Halindeki Otomobilin Üzerine Devrildi
Gündem

Sultangazi'de Çimento Yüklü Kamyonet Park Halindeki Otomobilin Üzerine Devrildi

35 dk önce