Aydın'ın Didim ilçesinde dün akşam saatlerinde meydana gelen trafik kazasında, kontrolden çıkan bir otomobil şarampole uçtu. Feci kazada sürücü Kezban Nur Karakaya (29) ve yolcu konumundaki Özlem Erişkin hayatını kaybetti. Kaza, Didim-Gerence yolu üzerinde, Akköy mevkiinde saat 21.30 sıralarında gerçekleşti.
Kaza anı ve müdahale
Edinilen bilgiye göre, Kezban Nur Karakaya yönetimindeki 35 AGJ 556 plakalı otomobil, henüz belirlenemeyen bir nedenle sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu yolun sağ tarafındaki şarampole yuvarlandı. Çevredekilerin ihbarı üzerine olay yerine sağlık, itfaiye ve jandarma ekipleri sevk edildi. Araçta sıkışan iki kadın, itfaiye ekiplerinin yaklaşık 20 dakikalık çalışmasıyla çıkarılabildi. Sağlık ekiplerinin yaptığı kontrolde Karakaya ve Erişkin'in olay yerinde hayatını kaybettiği belirlendi.
Kurbanlar ve soruşturma
Kazada ölen Kezban Nur Karakaya'nın Didim'de bir otelde çalıştığı, Özlem Erişkin'in ise bir kafeteryada görev yaptığı öğrenildi. Cenazeler, otopsi işlemleri için Aydın Adli Tıp Kurumu'na gönderildi. Jandarma ekipleri, kazanın meydana geldiği bölgede detaylı inceleme yaparken, sürücünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesine yol açabilecek faktörler araştırılıyor. İlk belirlemelere göre, yolun o bölümünde herhangi bir aydınlatma ya da uyarı levhası eksikliği bulunmuyor. Ancak kazanın gece saatlerinde meydana gelmesi ve yolun virajlı olması ihtimal dahilinde.
Bölgede trafik güvenliği
Didim-Gerence yolu, özellikle yaz aylarında yoğun araç ve yaya trafiğine sahne oluyor. Bölge sakinleri, yolun bazı noktalarında hız sınırı ihlallerine sıkça rastlandığını belirtiyor. Geçmiş yıllarda da benzer kazaların yaşandığı güzergahta, yerel yönetimlerin trafik güvenliğini artırıcı önlemler alması bekleniyor. Kazayla ilgili soruşturma sürerken, yetkililer sürücüleri dikkatli olmaya çağırdı. Bu tür acı olayların bir daha yaşanmaması için trafik kurallarına uyulması gerektiği vurgulanıyor.