Kahramanmaraş merkezli depremlerde enkaz altında kalan ve 3 gün sonra kurtarılan 21 yaşındaki Meryem Hanne Erbil, sağ kolunun ampute edilmesine rağmen Para Atlet Türkiye Şampiyonası’nda üç farklı branşta altın madalya kazanarak büyük bir başarıya imza attı. Genç sporcu, depremde annesi, babası ve kardeşini kaybetmişti.
Meryem Hanne Erbil’in zaferi
Meryem Hanne Erbil, Türkiye Para Atletizm Şampiyonası’nda gülle atma, disk atma ve cirit atma branşlarında birinci olarak altın madalya kazandı. Erbil, müsabakalar sonrası yaptığı açıklamada, “Yaşadığım acılara rağmen spora sımsıkı tutundum. Madalyalarımı kaybettiğim aileme armağan ediyorum” dedi. Sporcu, aynı zamanda milli takıma seçilerek uluslararası arenada ülkemizi temsil etmeye hak kazandı.
Deprem ve sonrası
6 Şubat 2023’teki Kahramanmaraş merkezli depremlerde enkaz altında kalan Meryem Hanne Erbil, 72 saat sonra kurtarıldı. Sağ kolunun kurtarılamaması nedeniyle ampute edilen genç kız, uzun bir tedavi sürecinin ardından spora yöneldi. Depremde ailesini kaybeden Erbil, psikolojik desteğin yanı sıra antrenörlerinin yardımıyla para atletizme başladı.
Meryem Hanne Erbil’in azmi ve kararlılığı, deprem felaketinin ardından hayata tutunma mücadelesinin en güzel örneklerinden biri olarak gösteriliyor. Türkiye Atletizm Federasyonu yetkilileri, genç sporcunun performansından övgüyle bahsederek, “Onun hikayesi tüm engellilere ilham kaynağı olacak” ifadelerini kullandı.
Meryem Hanne Erbil, uluslararası yarışmalarda ülkemizi temsil edecek olmanın gururunu yaşarken, hedefini 2024 Paris Paralimpik Oyunları’nda madalya kazanmak olarak belirledi. Genç sporcuya destek verenler arasında Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı da yer alıyor. Yetkililer, Erbil’in antrenman masraflarının karşılandığını ve gerekli tüm imkanların sağlandığını belirtti.