Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burcu Köksal, hakkında yürütülen bir soruşturma kapsamında dün sabah saatlerinde gözaltına alındı. Gözaltı sırasında sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım, kısa sürede binlerce beğeni ve yorum alarak gündemin zirvesine oturdu. Köksal’ın paylaşımı, özellikle muhalefet partilerinden sert tepkiler çekerken, hükümete yakın çevrelerden ise temkinli açıklamalar geldi.
Gözaltı Anında Gelen Paylaşım
Burcu Köksal, gözaltına alınmadan hemen önce sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Hukuk, adalet ve demokrasi için mücadeleye devam edeceğiz. Bugün bizler için karanlık bir gün, ama yarınlar umut dolu olacak" ifadelerini kullandı. Bu paylaşım, kullanıcılar tarafından büyük bir tepkiyle karşılandı. Birçok sosyal medya kullanıcısı, paylaşımı "isyan" olarak nitelendirirken, bazıları da "hukukun üstünlüğü" vurgusu yaptı.
Köksal’ın avukatı, gözaltının ardından yaptığı yazılı açıklamada, müvekkilinin polis merkezinde ifadesinin alındığını ve soruşturmanın gizliliği nedeniyle detaylı bilgi verilemeyeceğini belirtti. Avukat, "Gözaltı sürecinin hukuki prosedürlere uygun yürütülmesini bekliyoruz. Müvekkilimizin suçsuz olduğuna inanıyoruz" dedi.
Siyasi Kariyeri ve Parti Değişikliği
Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burcu Köksal, Mayıs ayında CHP’den istifa ederek AKP’ye katılmıştı. Bu geçiş, o dönemde büyük tartışmalara yol açmış, CHP genel merkezi Köksal’ın partiden ihraç edilmesi için disiplin süreci başlatmıştı. Köksal, AKP’ye katılışını "Hizmet için" şeklinde savunmuş, ancak bu açıklama muhalefet tarafından eleştirilmişti.
Köksal’ın gözaltına alınması, siyasi kariyerinde yeni bir dönüm noktası olarak değerlendiriliyor. Uzmanlar, bu olayın hem Afyonkarahisar yerel siyasetini hem de genel siyasi dengeleri etkileyebileceğini belirtiyor.
Tepkiler ve Değerlendirmeler
Olayın ardından CHP lideri Özgür Özel, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Belediye başkanlarımıza yönelik bu tür girişimleri kınıyoruz. Hukuk, siyasi mücadeleyi bastırmak için kullanılamaz" ifadelerini kullandı. Öte yandan, AKP sözcüsü ise yargı sürecinin bağımsız olduğunu vurgulayarak, "Kimsenin masumiyet karinesi ihlal edilmeden yargılanacağına inanıyoruz" dedi.
Sosyal medyada ise #BurcuKöksal ve #Adalet etiketleri kısa sürede Türkiye gündeminde üst sıralara yerleşti. Bazı kullanıcılar, Köksal’ın paylaşımını "demokrasiye sahip çıkma" olarak yorumlarken, bazıları da "siyasi bir oyun" iddiasında bulundu.
Bu gelişme, yerel seçimlerin ardından yaşanan siyasi gerilimi daha da artırmış durumda. Afyonkarahisar’da kamuoyu, soruşturmanın seyrini merakla bekliyor.