TercihHaber
Telegram
SON DAKİKA
Gündem

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Milli Güvenlik Vurgusu

✍️ TercihHaber 📖 3 dk okuma
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Milli Güvenlik Vurgusu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde gerçekleştirilen Milli Güvenlik Konferansları Açılış Töreni'nde güvenlik politikalarına ilişkin kapsamlı değerlendirmelerde bulundu. Erdoğan, Türkiye’nin sınır güvenliği, terörle mücadele ve ulusal savunma stratejileri başta olmak üzere birçok konuda yeni açıklamalar yaptı.

Terörle Mücadelede Kararlılık

Erdoğan konuşmasında, terörle mücadelenin sadece sınır içinde değil, sınır ötesinde de sürdürüleceğini belirtti. Özellikle Irak ve Suriye'nin kuzeyinde yürütülen operasyonlara dikkat çeken Cumhurbaşkanı, bu bölgelerdeki terör unsurlarının tamamen etkisiz hale getirilene kadar operasyonların devam edeceğini vurguladı. Ayrıca, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin son dönemde elde ettiği başarılara değinen Erdoğan, güvenlik güçlerinin moral ve motivasyonunun yüksek olduğunu ifade etti.

Savunma Sanayinde Yerli Üretim

Konuşmasında savunma sanayindeki atılımlara da değinen Erdoğan, milli muharip uçak KAAN, insansız hava araçları ve denizaltı projelerinde önemli mesafeler kat edildiğini söyledi. Yerli ve milli savunma sistemlerinin geliştirilmesinin Türkiye’yi bağımsız ve güçlü bir ülke haline getirdiğini dile getiren Cumhurbaşkanı, bu alanda dışa bağımlılığın azaltılması hedefinde kararlı olduklarını belirtti.

Erdoğan, Türkiye’nin savunma sanayinde son 20 yılda yüzde 80’in üzerinde bir artışla dikkat çektiğini belirterek, özellikle son dönemde ihracat rakamlarının da yükseldiğini ifade etti. Cumhurbaşkanı, bu başarının arkasında AR-GE yatırımları ve genç mühendislerin özverili çalışmaları olduğunu sözlerine ekledi.

Bölgesel Güvenlik ve İstikrar

Bölgesel gelişmeler hakkında da değerlendirmeler yapan Erdoğan, Türkiye’nin sadece kendi sınırları için değil, bölge istikrarı için de aktif bir rol üstlendiğini söyledi. İsrail-Filistin meselesine dikkat çeken Cumhurbaşkanı, Gazze’de yaşanan insani krize vurgu yaparak, uluslararası toplumu harekete geçmeye çağırdı. Ayrıca, son aylarda Karadeniz’de artan mayın tehlikesine karşı Türkiye’nin öncü rol oynadığını ve tahıl koridoru girişimlerinin sürdüğünü hatırlattı.

Milli Güvenlik Konferansları’nın Önemi

Milli Güvenlik Konferansları’nın, güvenlik alanında akademik ve stratejik düşüncenin gelişimine katkı sağladığını belirten Erdoğan, bu tür etkinliklerin kamuoyunda güvenlik bilincini artırdığını ifade etti. Konferansın bu yılki temasına da değinen Cumhurbaşkanı, hibrit tehditler ve siber güvenlik gibi modern tehditlerin ele alındığını belirtti.

Erdoğan, küresel güç dengelerinin hızla değiştiği bu dönemde Türkiye’nin bu değişime ayak uydurması ve tehditlere karşı proaktif önlem alması gerektiğini söyledi. Bu kapsamda, istihbarat kurumlarının ve güvenlik birimlerinin koordinasyonunun artırılması yönünde adımlar atıldığını hatırlattı.

Ekonomi ve Güvenlik İlişkisi

Konuşmasında ekonomi-güvenlik bağlantısına da vurgu yapan Cumhurbaşkanı, güçlü bir ekonominin güçlü bir savunma için hayati olduğunu söyledi. Enflasyonla mücadele ve istihdam artışı konularında hükümetin kararlı politikalar izlediğini ifade etti. Ayrıca, son dönemde turizm ve ihracattaki artışın cari açığın kapanmasına katkı sağladığını belirtti.

Erdoğan, savunma harcamalarının milli gelirden aldığı payın korunduğunu ancak bunun verimlilik odaklı yapıldığını ifade ederek, her kuruşun yerli üretim ve teknolojiye yatırıldığını söyledi.

Son olarak Cumhurbaşkanı, Milli Güvenlik Konferansları’nın geleneksel hale getirilmesi ve her yıl düzenlenmesi talimatını verdiğini açıkladı. Katılımcılara ve düzenleme komitesine teşekkür eden Erdoğan, konferansın sonuç bildirgesinin önümüzdeki günlerde kamuoyuyla paylaşılacağını bildirdi.

Etiketler:
Recep Tayyip ErdoğanMilli Güvenlikterörle mücadelesavunma sanayiiCumhurbaşkanlığı Külliyesi

İlgili Haberler

Tokat'ta dehşet: Kızlarının cenazesiyle 10 gün yaşadılar
Gündem

Tokat'ta dehşet: Kızlarının cenazesiyle 10 gün yaşadılar

5 dk önce

7 aylık hamile eşini dizlerinden vurmuştu! Talihsiz kadın kabus dakikalarını anlattı
Gündem

7 aylık hamile eşini dizlerinden vurmuştu! Talihsiz kadın kabus dakikalarını anlattı

14 dk önce

Sakarya'da TÜGVA Ortaokul Yaz Okulu Tanıtıldı
Gündem

Sakarya'da TÜGVA Ortaokul Yaz Okulu Tanıtıldı

22 dk önce

İzmir merkezli 6 ilde eş zamanlı darbe: Ege Üniversitesi'ndeki 'döner sermaye' çetesine operasyon: 44 gözaltı
Gündem

İzmir merkezli 6 ilde eş zamanlı darbe: Ege Üniversitesi'ndeki 'döner sermaye' çetesine operasyon: 44 gözaltı

30 dk önce