Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kurban Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajda Gazze'de yaşanan insanlık dramına dikkat çekti. Erdoğan, 'Netanyahu denilen zalim inanıyorum ki dünya Müslümanları karşısında gereken dersi alacaktır' ifadelerini kullandı. Bayramın sadece sevinç değil, aynı zamanda mazlumların acılarını paylaşma günü olduğunu vurgulayan Cumhurbaşkanı, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını kınadı.
Erdoğan'dan Netanyahu'ya sert tepki
Cumhurbaşkanı Erdoğan, mesajında İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'yu hedef alarak, 'Gazze'de yaşananlar bizler için bu bayramda ayrı bir duruş sergilemeyi gerektiriyor. Netanyahu denilen zalim, inanıyorum ki dünya Müslümanları karşısında gereken dersi alacaktır' dedi. Erdoğan, uluslararası toplumun sessizliğini eleştirerek, 'Mazlum Gazzelilerin yanında olmak, vicdan sahibi her insanın görevidir' ifadesini kullandı.
Bayram mesajında Filistin vurgusu
Cumhurbaşkanı, bayram namazı sonrası yaptığı açıklamada, 'Bu bayram, maalesef Filistin'de, Gazze'de kardeşlerimizin yaşadığı acılarla gölgeleniyor. Ancak inancımız odur ki, zulüm asla kalıcı değildir. Netanyahu ve onun gibi zalimler, mutlaka yaptıklarının bedelini ödeyecekler' dedi. Erdoğan, Türkiye'nin Filistin davasına desteğinin süreceğini belirterek, 'Biz, her platformda Filistinli kardeşlerimizin haklarını savunmaya devam edeceğiz' diye konuştu.
İsrail'in 7 Ekim'den bu yana Gazze'ye düzenlediği saldırılarda 35 binden fazla Filistinli hayatını kaybetti. Erdoğan, 'Dünya, bu vahşete seyirci kalmamalı. İslam dünyası olarak birliğimizi güçlendirmeli ve zulme karşı ortak bir duruş sergilemeliyiz' dedi. Bayram mesajında ayrıca, deprem bölgelerindeki vatandaşları da unutmayan Cumhurbaşkanı, 'Devletimiz tüm imkanlarıyla depremzedelerimizin yanındadır' ifadelerini kullandı.